Bridge to Terabithia Multiple Choice Questions(MCQs)& Answers

Bridge to Terabithia Multiple Choice Questions(MCQs)& Answers Bridge to Terabithia

Bridge to Terabithia Multiple Choice Questions(MCQs)& Answers

CONCEPTS & THEORIES

bridge-to-terabithia

Bridge to Terabithia (novel)


Bridge to Terabithia is a work of children’s literature about two lonely children who create a magical forest kingdom in their imaginations.
It was written by Katherine Paterson and was published in 1977 by Thomas Crowell.
In 1978, this book won the Newbery Medal.

Details


Author: Katherine Paterson
Illustrator: Donna Diamond
Country: United States
Language: English
Genre: Children’s novel
Publisher: Thomas Y. Crowell Co.
Publication date: October 21, 1977

Characters


Jess Aarons — In the beginning of the novel, is habitually fearful, angry and depressed. He also has a crush on his music teacher, Miss Edmunds, which plays an integral role in the final events of the story.
Leslie Burke — An intelligent, talented, imaginative, outgoing girl, it is she who creates the imaginary kingdom of Terabithia. Her talents include gymnastics, creative writing, swimming and running. Jess thinks highly of her, and they are loyal friends.
May Belle Aarons — One of Jess’ younger sisters. She is described as the only one of his siblings with whom he feels comfortable. However, because she is six years to his 10, she does not fit the mold of the ideal confidante to him, leaving him still desperate for companionship. She clearly worships him from the beginning, and like him, feels that she does not have a place in the family.
Ellie and Brenda Aarons — Jess’ two older sisters. They primarily exist as secondary static characters, or ones who do not grow or change as a result of the events of a story.
Janice Avery — The school bully at Lark Creek. She is very overweight and tends to become very offended when people tease her for being so. Janice has a crush on Willard Hughes, which Jess and Leslie use to trick her.
Miss Edmunds — The somewhat unconventional and controversial music teacher, whom Jess greatly admires. She invites him to go to the Smithsonian Museum, which leads Leslie to go to Terabithia by herself. As a result, she is alone when she falls from the rope and drowns.
Prince Terrien — A puppy that Jesse gave Leslie for Christmas.
Mrs. Myers — Jess and Leslie’s teacher, given the nickname “Monster Mouth Myers.” She favors Leslie, and tells Jess after her death that she was the best student she had ever had. Her husband had also died.
Bill and Judy Burke — Leslie’s parents, novelists who come to the story’s location for their work. Mom — book writer, Dad — political writer. Unlike most of the locals, they do not watch television.

QUESTIONS

Bridge to Terabithia Multiple Choice Questions(MCQs)& Answers

1 As it turns out, who is the fastest kid in fifth grade?
A Gary Fulcher
B Clyde
C Janice
D Leslie

Answer: Leslie
2 When Jess first meets Leslie, what is he unsure about?
A if she likes to sing and draw
B if she is from Washington DC
C if she is a boy or girl
D if she is a fast runner

Answer: if she is a boy or girl
3 Which one of these is not one of Jess’s sisters?
A Janice
B May Belle
C Ellie
D Brenda

Answer: Janice
4 At the beginning of the novel, why has Jess been getting up early every morning?
A to practice running so he can be the fastest kid in the 5th grade
B to build the bridge to Terabithia
C to help his father with the truck
D to milk Miss Bessie

Answer: to practice running so he can be the fastest kid in the 5th grade
5 Who is most comforting to Jess after Leslie dies?
A Janice Avery
B his older sisters
C Miss Edmunds
D his father

Answer: his father
6 How does Leslie die?
A She dies of exposure while in Terabithia
B She hits her head on a rock after a rope breaks.
C She is hit by a car walking home from school.
D She gets lost and dies of exposure.

Answer: She hits her head on a rock after a rope breaks.
7 What does Leslie have that Jess wishes he had?
A courage
B a television
C a big heart
D paint sets

Answer: courage
8 Who is the person crying in the bathroom whom Leslie goes in to comfort?
A Janice Avery
B Jess
C Mrs. Myers
D May Belle

Answer: Janice Avery
9 At the end of the novel, exactly how many times has Jess been to the National Gallery of Art?
A once
B three times
C too many to count
D none

Answer: once
10 Who gives Jess the wood he uses to make a more permanent bridge to Terebithia at the end of the book?
A Miss Edmunds
B The Burkes
C Mrs Myers
D None of These

Answer: The Burkes
11 Who is the new queen of Terabithia?
A Janice Avery
B May Belle
C Joyce Anne
D Miss Bessie

Answer: Joyce Anne
12 How does Jess get PT across the creek to Terabithia?
A He ties PT to the rope.
B He tosses the dog across.
C He swings across with PT inside his coat.
D Leslie reaches across to get PT while Jess stands on a log.

Answer: He swings across with PT inside his coat.
13 What do Leslie and Jess give each other for Christmas?
A art supplies and a puppy
B materials to build a bridge and a television
C books and records
D puppy supplies and a guy named Art

Answer: art supplies and a puppy
14 What do Leslie’s parents do as an occupation?
A They are writers.
B They are artists.
C They are inventors.
D They are teachers.

Answer: They are writers.
15 What color do the Burkes paint their living room?
A gold
B blue
C rainbow
D silver

Answer: gold
16 What causes Jess and Leslie to vow to get revenge on Janice Avery?
A Janice steals May Belle’s Twinkies.
B Janice and her friends tear down the bridge to Terabithia.
C Janice trips Joyce Ann in the aisle on the bus.
D Janice blows smoke in Leslie’s face in the bathroom.

Answer: Janice steals May Belle’s Twinkies.
17 What causes the girls to tease Leslie to tears at recess?
A She has no television.
B She is the best writer in class.
C She cuts her hair short like a boy.
D She does not know anything about farming.

Answer: She has no television.
18 What does Leslie say she has done that no other kid in fifth grade has done?
A He has been to Washington DC.
B She has been to Europe.
C She has gone scuba diving.
D She has ridden a horse.

Answer: She has gone scuba diving.
19 What is Jess’s special talent?
A Writing
B He can eat five sloppy joes without stopping.
C Art
D He is the fastest kid in school.

Answer: Art
20 What happens on Fridays at school . . . the best part of the whole week as far as Jess is concerned?
A music with Miss Edmunds
B it is the day of finals for races
C Mrs. Myers’s spelling bee
D they serve sloppy joes at lunch

Answer: music with Miss Edmunds

1 thought on “Bridge to Terabithia Multiple Choice Questions(MCQs)& Answers”

  1. I would actually like to tell that, in the 11th Question, The answer it says is Joyce Ann but the actual Queen of Terabithia after Leslies’ Death was May Belle. Thank You.

Comments