CBSE Class 9 Geography Objective type Questions & Answers

CBSE Class 9 Geography Multiple Choice Questions(MCQs) & Answers CBSE Class 9 Geography QUESTIONS

CBSE Class 9 Geography Objective type Questions & Answers

1 Cinchona trees are found in the areas of rainfall more than
A 70 cm
B 50 cm
C 100 cm
D None of the above

Answer: 100 cm
2 To which one of the following types of vegetation does rubber belong to?
A Tropical Evergreen
B Himalayan
C Tundra
D Tidal

Answer: Tropical Evergreen
3 At which of the following places are Royal Bengal tigers found?
A Sunderban delta
B Kaveri delta
C Mahanadi delta
D Godawari delta

Answer: Sunderban delta
4 Which one of the following lakes is a salt water lake?
A Gobind Sagar
B Dal
C Sambhar
D Wular

Answer: Sambhar
5 In which course of a river meanders are formed ?
A Middle course
B Lower course
C Upper course
D Both upper & middle

Answer: Middle course
6 The river Narmada has its source at
A Amarkantak
B Slopes of the Western ghats
C Satpura
D Brahmagiri

Answer: Amarkantak
7 In which of the following states is the Wular lake located?
A Jammu and Kashmir
B Punjab
C Rajasthan
D Uttar Pradesh

Answer: Jammu and Kashmir
8 Lesser Himalayas also called as?
A Purvanchal
B Himachal
C Himadri
D Shivaliks

Answer: Himadri
9 Which islands of India are called Coral Islands?
A Lakshdeep
B Andman and Nikobar
C both
D None of these

Answer: Lakshdeep
10 Find the odd one out :
A Anai Mudi
B Namcha Barwa
C Kanchenjunga
D Nanga Parbat

Answer: Anai Mudi

    More Questions Page 1 Page 2 Page 3 Page 4 Page 5 Page 6 Page 7

Comments