NCERT Class 11 Chemistry General Knowledge Questions and Answers

NCERT Class 11 Chemistry General Knowledge Questions and Answers NCERT Class 11 Chemistry QUESTIONS

NCERT Class 11 Chemistry General Knowledge Questions and Answers

111 The major ingrediation of leather is
A Collagen
B nuclei acid
C Carbohydrate
D Polymer

Answer: Collagen
112 Nail polish remover contains
A acetone
B petroleum ether
C benzene
D acetic acid

Answer: acetone
113 Which one of the following types of glass can cut off ultraviolet rays?
A crookes glass
B jena glass
C pyrex glass
D soda glass

Answer: crookes glass
114 What are Rubies and Sapphires chemically known as
A Aluminium oxide
B Boron nitride
C Lead tetra oxide
D Silicon dioxide

Answer: Aluminium oxide
115 Which one of the following is also called Stranger Gas?
A Xenon
B Nitrous oxide
C Argon
D Neon

Answer: Xenon
116 Select the one which is not a mixture?
A Distilled water
B LPG
C Gasoline
D Air

Answer: Distilled water
117 What is the most common soil in sea water?
A Magnesium sulphate
B Calcium carbonate
C Sodium chloride
D Potassium chloride

Answer: Sodium chloride
118 Which one of the following when dissolved in HO gives hissing sound?
A quick lime
B slacked lime
C M, m
D soda lime

Answer: Limestone
119 Which one among the following is called philosophers wool?
A zinc oxide
B zinc chloride
C zinc bromide
D zinc nitrate

Answer: zinc oxide
120 Which one of the following does not contain silver?
A Lunar caustic
B horn silver
C german silver
D ruby silver

Answer: german silver

    More Questions Page 1 Page 2 Page 3 Page 4 Page 5 Page 6 Page 7 Page 8 Page 9 Page 10 Page 11 Page 12

Comments