Neural Control and Coordination MCQ NEET

Check below the Neural Control and Coordination MCQ for NEET, AIIMS and JIPMER. Neural Control and Coordination MCQ NEET were prepared based on the latest exam pattern. We LiveMCQs team provided Neural Control and Coordination Class 11 Biology MCQs Questions with Answers to help the aspirant understand the concept very well.

Neural Control and Coordination MCQ NEET pdf Download

1. The decoding and interpretation of visual information are carried by ________

  • Parietal lobe
  • Frontal lobe
  • Occipital lobe
  • Temporal lobe

Answer: Occipital lobe

2. Arbor vitae are a part of____________

  • Cerebrum
  • Cerebellum
  • Midbrain
  • Fore brain

Answer: Cerebellum

3. Hind brain contains __________ major parts.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Answer: 3

4. Which function is associated with pons?

  • Sleep, arousal and the relay of the information
  • Emotion memory and audition
  • Color perception, depth perception
  • Pain perception vision and audition

Answer: Sleep, arousal and the relay of the information

5. Which is the largest part of the brain?

  • Thalamus
  • Cerebellum
  • Cerebrum
  • Hypothalamus

Answer: Cerebrum

6. Which part of the brain is present on the top portion of medulla in hindbrain?

  • Pons
  • Cortex
  • Frontal lobe
  • Parietal lobe

Answer: Pons

7. In peripheral nervous system the nerves that arise from spinal cord and brain are called as _____________

  • Spinal nerves
  • Cranial nerves
  • Temporal nerves
  • Frontal nerves

Answer: Cranial nerves

8. Peripheral nervous system of human as ___________ pairs of spinal nerves.

  • 21
  • 11
  • 31
  • 12

Answer: 31

9. Preganglionic neurons lie within _____________

  • CNS
  • Parasympathetic nervous system
  • Peripheral nervous system
  • Sympathetic nervous system

Answer: CNS

10. Spinal cord and brain are wrapped in protective membranes known as ___________

  • Nodes of Ranvier
  • Meninges
  • Axomembranes
  • Mylein sheath

Answer: Meninges

Prepare for NEET & AIIMS Click Here

Read & Download Class 11 Biology for FREE

Comments