Neural Control and Coordination NEET Questions Pdf Download

Check below the Neural Control and Coordination NEET Questions Pdf Download for NEET, AIIMS and JIPMER. Neural Control and Coordination NEET Questions Pdf Download were prepared based on the latest exam pattern. We LiveMCQs team provided Neural Control and Coordination Class 11 Biology MCQs Questions with Answers to help the aspirant understand the concept very well.

Neural Control and Coordination NEET Questions Pdf Download

1. Which among the following is a structural and functional unit of the nervous system?

  • Neurons
  • Nephron
  • Brain
  • Spinal cord

Answer: Neurons

2. Neurons are absent in ___________

  • Flat worms
  • Prawns
  • Sponges
  • Leech

Answer: Sponges

3. Which type of nervous system is present in flatworms?

  • Diffused nervous system
  • Ladder type nervous system
  • Circum pharyngeal nervous system
  • Central nervous system

Answer: Ladder type nervous system

4. In which of the following can be see diffused nervous system?

  • Hydra
  • Earthworms
  • Millipedes
  • Frogs

Answer: Hydra

5. Alzheimer’s disease is associated with deficiency of ____________

  • Acetlycholine
  • Dopamine
  • Glutamic acid
  • Gamma aminobutyric acid

Answer: Acetlycholine

6. Nervous system is __________

  • An external communication system
  • A slow communication system
  • A rapid communication system
  • A moderate communication system

Answer: A rapid communication system

7. Nervous system is divided into _________ parts.

  • 3
  • 2
  • 4
  • 5

Answer: 2

8. _______ controls the voluntary functions of the body.

  • PNS
  • CNS
  • Neurons
  • ANS

Answer: PNS

9. How many types of peripheral nerves are present?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Answer: 2

10. Neuroglial cells support and provide nutrition for the ___________

  • Nephron
  • Muscles
  • Glands
  • Neurons

Answer: Neurons

Prepare for NEET & AIIMS Click Here

Read & Download Class 11 Biology for FREE