Chemical Coordination and Integration MCQ NEET

Chemical Coordination is the most essential part of us as well as other living organisms. That is why this part covers a vast weightage in NEET, AIIMS and JIPMER. Check below the Chemical Coordination and Integration MCQ NEET for NEET, AIIMS and JIPMER. Chemical Coordination and Integration MCQ NEET were prepared based on the latest exam pattern. We LiveMCQs team provided Chemical Coordination and Integration Class 11 Biology MCQs Questions with Answers to help the aspirant understand the concept very well.

Chemical Coordination and Integration MCQ NEET pdf Download

1. Which of the following hormone is responsible for ovulation?

  • LH
  • FSH
  • Progesterone
  • Testosterone

Answer: LH

2. Which of the following is a part of endocrine gland?

  • Pars radiata
  • Brunner’s gland
  • Juxtaglomerulus
  • Crypts of Lieberkuhn

Answer: Juxtaglomerulus

3. Who is the father of endocrinology?

  • Einthoven
  • Pasteur
  • Thomas Addison
  • R H Whittakar

Answer: Thomas Addison

4. Stress hormone is __________

  • Oxytocin
  • Adrenaline
  • Vasopressin
  • Sex hormone

Answer: Adrenaline

5. Which of the following is responsible for sleep cycle movements?

  • Melatonin
  • Dopamine
  • Serotin
  • Adrenaline

Answer: Melatonin

6. Which part of the ovary of mammals acts as endocrine gland after copulation?

  • Stroma
  • Graaffian follicle
  • Vitelline membrane
  • Germinal epithelium

Answer: Graaffian follicle

7. Which of the following hormone is a modified amino acid?

  • Progesterone
  • Estrogen
  • Prostaglandins
  • Epinephrine

Answer: Epinephrine

8. Ecdysone is secreted by __________

  • Insects
  • Nematodes
  • Polychaetes
  • Algae

Answer: Insects

9. Which hormone produces a calorigenic effect?

  • FSH
  • Thyroxine
  • Insulin
  • Adrenaline

Answer: FSH

10. Which of the following hormone is a steroid?

  • Epinephrine
  • Thyroxine
  • Estrogen
  • Prostaglandins

Answer: Estrogen

Prepare for NEET & AIIMS Click Here

Read & Download Class 11 Biology for FREE

Comments