Chemical Coordination and Integration MCQ Pdf Download

Chemical Coordination is the most essential part of us as well as other living organisms. That is why this part covers a vast weightage in NEET, AIIMS and JIPMER. Check below the Chemical Coordination and Integration MCQ Pdf Download for NEET, AIIMS and JIPMER. Chemical Coordination and Integration MCQ Pdf Download were prepared based on the latest exam pattern. We LiveMCQs team provided Chemical Coordination and Integration Class 11 Biology MCQs Questions with Answers to help the aspirant understand the concept very well.

Chemical Coordination and Integration MCQ Pdf Download

1. Within which extra embryonic membrane are blood cells formed in the early stage of development?

  • Yolk sac
  • Allantois
  • Chorion
  • Allantois

Answer: Yolk sac

2. The structure which implants in the endometrium is termed as _________

  • Embryo
  • Zygote
  • Morula
  • Blastocyst

Answer: Blastocyst

3. Which membrane plays the greatest role in nutrient and waste exchange?

  • Amnion
  • Chorion
  • Allantois
  • Yolk sac

Answer: Chorion

4. The maternal endometrium response to trophoblast invasion is called as a decidual reaction.

  • True
  • False

Answer: True

5. Human placenta is classified as ___________

  • Mesoeliochorial
  • Epitheliochoria
  • Haemochorial
  • Endotheliochorial

Answer: Haemochorial

6. The physical function of placenta is to function as a shock absorber.

  • True
  • False

Answer: True

7. Diabetes insipidus is due to insufficient release of _________

  • Insulin
  • ADH
  • Thyroxine
  • Glucagon

Answer: ADH

8. Which of the following gastrointestinal hormone stimulates insulin secretion?

  • GIP
  • CCK
  • Gastrin
  • Secretin

Answer: GIP

9. Which of the following element is needed for insulin to exert its maximal effect in glucose uptake?

  • Vanadium
  • Molybdenum
  • Selenium
  • Chromium

Answer: Chromium

10. Insulin promotes _______

  • Glucosuria
  • Glycogenesis
  • Glycogenolysis
  • Gluconeogenesis

Answer: Glycogenesis

Prepare for NEET & AIIMS Click Here

Read & Download Class 11 Biology for FREE

Solved 1000+ Chapter wise Multiple Choice Questions for NEET

Class 11 Biology Questions and AnswersClass 12 Biology Questions and Answers
Chapter 1: The Living WorldChapter 1: Reproduction in Organisms
Chapter 2: Biological ClassificationChapter 2: Sexual Reproduction in Flowering Plants
Chapter 3: Plant KingdomChapter 3: Human Reproduction
Chapter 4: Animal KingdomChapter 4: Reproductive Health
Chapter 5: Morphology of Flowering PlantsChapter 5: Principles of Inheritance and Variation
Chapter 6: Anatomy of Flowering PlantsChapter 6: Molecular Basis of Inheritance
Chapter 7: Structural Organisation in AnimalsChapter 7: Evolution
Chapter 8: Cell The Unit of LifeChapter 8: Human Health and Disease
Chapter 9: BiomoleculesChapter 9: Strategies for Enhancement in Food Production
Chapter 10: Cell Cycle and Cell DivisionChapter 10: Microbes in Human Welfare
Chapter 11: Transport in PlantsChapter 11: Biotechnology:Principles And Processes
Chapter 12: Mineral NutritionChapter 12: Biotechnology and its Applications
Chapter 13: Photosynthesis in Higher PlantsChapter 13: Organisms and Populations
Chapter 14: Respiration in PlantsChapter 14: Ecosystem
Chapter 15: Plant Growth and DevelopmentChapter 15: Biodiversity and Conservation
Chapter 16: Digestion and AbsorptionChapter 16: Environmental Issues
Chapter 17: Breathing and Exchange of Gases 
Chapter 18: Body Fluids and Circulation 
Chapter 19: Excretory Products and their Elimination 
Chapter 20: Locomotion and Movement 
Chapter 21: Neural Control and Coordination 
Chapter 22: Chemical Coordination and Integration 

Comments