Chemical Coordination and Integration NEET Mock Test

Chemical Coordination is the most essential part of us as well as other living organisms. That is why this part covers a vast weightage in NEET, AIIMS and JIPMER. Check below the Chemical Coordination and Integration NEET Mock Test for NEET, AIIMS and JIPMER. Chemical Coordination and Integration NEET Mock Test were prepared based on the latest exam pattern. We LiveMCQs team provided Chemical Coordination and Integration Class 11 Biology MCQs Questions with Answers to help the aspirant understand the concept very well.

Chemical Coordination and Integration NEET Mock Test pdf Download

1. Largest endocrine gland is

  • Thyroid gland
  • Adrenal gland
  • Thymus
  • Pituitary gland

Answer: Thyroid gland

2. Failure of thyroid secretion from infancy leading to dwarfism and mental retardation is included under

  • Grave‘s disease
  • Cretinism
  • Simple goitre
  • Myxoedema

Answer: Cretinism

3. Name the non-iodinised hormone secreted by parafollicular cells of thyroid

  • Calcitonin
  • Oxytocin
  • Vasopressin
  • Gonadotropin

Answer: Calcitonin

4. Symptoms like pot-bellied, pigeon like chest, protruding tongue and mental retardation are of

  • Myxoedema
  • Cretinism
  • Cushing’s Syndrome
  • Addison’s disease

Answer: Cretinism

5. Hyposecretion of which hormone is responsible for cretinism?

  • Thyroxine
  • Parathormone
  • Calcitonin
  • Growth Hormone

Answer: Thyroxine

6. Increase in the excitability of nerves and muscles leading to sustained contraction of the muscles of larynx, face, hand and feet is due to

  • Hyper activity of thyroid
  • Hyper activity of parathyroid
  • Hypoactivity of thyroid
  • Hypoactivity of parathyroid

Answer: Hypoactivity of parathyroid

7. Hormone secreted during allergy is

  • Glucocorticoid
  • Insulin
  • Thyroxine
  • Mineralocorticoid

Answer: Glucocorticoid

8. Deficiency of the adrenal cortex activity leads to

  • Cushing’s disease
  • Conn’s syndrome
  • Addison’s disease
  • Simmond’s disease

Answer: Addison’s disease

9. FSH and LH are collectively known as _______

  • Neurohomones
  • Antistress hormones
  • Gonadotrophic hormone
  • Emergency hormone

Answer: Gonadotrophic hormone

10. Which of the following is not a heredity disease?

  • Hemophilia
  • Cretinism
  • Thalassemia
  • Cystic fibrosis

Answer: Cretinism

Prepare for NEET & AIIMS Click Here

Read & Download Class 11 Biology for FREE