Chapter 21 Chemical Coordination and Integration MCQ for NEET

Chemical Coordination is the most essential part of us as well as other living organisms. That is why this part covers a vast weightage in NEET, AIIMS and JIPMER. Check below the Chapter 21 Chemical Coordination and Integration MCQ for NEET for NEET, AIIMS and JIPMER. Chapter 21 Chemical Coordination and Integration MCQ for NEET were prepared based on the latest exam pattern. We LiveMCQs team provided Chemical Coordination and Integration Class 11 Biology MCQs Questions with Answers to help the aspirant understand the concept very well.

Chapter 21 Chemical Coordination and Integration MCQ for NEET pdf Download

1. Which hormone causes the contraction of labor?

  • Prolactin
  • Estrogen
  • Progesterone
  • Oxytocin

Answer: Oxytocin

2. What is Sheeshan’s syndrome?

  • The pituitary adenoma is hemorrhagic and necrotic
  • Pituitary gland is infected with virus
  • Pituitary gland is infected with Bacteria
  • It is the malignancy of the pituitary

Answer: The pituitary adenoma is hemorrhagic and necrotic

3. Which of the following is not released by anterior pituitary gland?

  • Prolactin
  • ADH
  • FSH
  • TSH

Answer: ADH

4. What is Carney complex?

  • Sex linked disorder
  • Autosomal recessive disorder
  • Autosomal dominant disorder
  • Disorder kidney

Answer: Autosomal dominant disorder

5. What is the treatment of GH-oma?

  • Growth hormone analogues
  • Somatostatin analogues
  • Somatostatin inhibitors
  • Surgery

Answer: Somatostatin analogues

6. Hassall’s corpuscles are found in _________

  • Parathyroid gland
  • Thymus
  • Spleen
  • Adrenalin gland

Answer: Thymus

7. Damage to thymus in a child may lead to __________

  • Loss of cell mediated immunity
  • Loss of antibody mediated immunity
  • Reduction in stem cell production
  • Reduction in hemoglobin content

Answer: Loss of cell mediated immunity

8. Mammalian thymus is mainly associated with _________

  • Secretion of thyrotrophin
  • Regulation of body growth
  • Regulation of body temperature
  • Immunological functions

Answer: Immunological functions

9. Thymus size increases with aging.

  • True
  • False

Answer: False

10. Thymus aids differentiation of ___________ cells.

  • B
  • T
  • Red blood
  • Cancerous

Answer: T

Prepare for NEET & AIIMS Click Here

Read & Download Class 11 Biology for FREE

Comments