NEET Biology Chemical Coordination and Integration MCQs

Chemical Coordination is the most essential part of us as well as other living organisms. That is why this part covers a vast weightage in NEET, AIIMS and JIPMER. Check below the NEET Biology Chemical Coordination and Integration MCQs for NEET, AIIMS and JIPMER. NEET Biology Chemical Coordination and Integration MCQs were prepared based on the latest exam pattern. We LiveMCQs team provided Chemical Coordination and Integration Class 11 Biology MCQs Questions with Answers to help the aspirant understand the concept very well.

NEET Biology Chemical Coordination and Integration MCQs pdf Download

1. Menstruation is due to _______

  • Reduction of FSH
  • Increase of LH
  • Decrease in LH
  • Reduction is Estrogen and progesterone

Answer: Neurotransmitters

2. Estrogens and testosterone are steroid hormones and most likely bind to _________

  • Cytoplasmic receptors
  • Membrane ion channels
  • G protein coupled receptor
  • Enzyme linked membrane receptors

Answer: Cytoplasmic receptors

3. Which of the following controls the functions of sertoli cells?

  • FSH
  • ACTH
  • Estrogen
  • Testosterone

Answer: FSH

4. Testosterone is secreted by ________

  • Thyroid
  • Leydig cells
  • Sertoli cells
  • Spermatogenic cells

Answer: Leydig cells

5. Corpus luteum secretes _______

  • LH
  • Progesterone
  • Progesterone and LH
  • Progesterone and estrogen

Answer: Progesterone and estrogen

6. Aldosterone is secreted by __________

  • Zona glomerulosa
  • Zona fasciculata
  • Zona pellucida
  • Zona reticularis

Answer: Zona glomerulosa

7. ____________ is a male sex hormone

  • Estrogen
  • Androgen
  • Insulin
  • Pheromones

Answer: Androgen

8. Anabolic steroids are __________ forms of testosterone.

  • Ineffective
  • Natural
  • Synthetic
  • Super active

Answer: Synthetic

9. In male reproductive system, testicles are inside a sac called as ________

  • Scrotum
  • Bladder
  • Rectum
  • Glands

Answer: Scrotum

10. What is the function of LH hormone?

  • Stimulates oxidative respiration
  • Stimulates muscle growth
  • Causes color change in skin
  • Stimulates production of testosterone

Answer: Stimulates production of testosterone

Prepare for NEET & AIIMS Click Here

Read & Download Class 11 Biology for FREE

Comments