Short Questions on Olympics 2021 with FREE PDF

One of the most important events in the history of India will take place in 4 years, i.e. Olympics in year 2020/2021. Very few people are aware about this great event. Getting ready for the Olympics need to start right now to give our best there. These Short Questions on Olympics 2021 with FREE PDF will help you prepare for any exam including UPSC, IAS, SSC, Bank, State PSC Exams at all levels – you just have to practice regularly. These Short questions on Olympics 2021 with FREE Pdf can improve your general knowledge and prepare for any competitive exam.

Short Questions on Olympics 2021

1. When was the opening ceremony of Tokyo Olympics 2020?

Answer: 23 July 2021

2. Who declared Tokyo Olympics 2020 open?

Answer: Naruhito

3. Who won silver medal in women’s 49 kg weightlifting in Tokyo Olympics 2020?

Answer: Mirabai Chanu

4. Who won gold medal in men’s skeet in Tokyo Olympics 2020?

Answer: Vincent Hancock

5. Who won gold medal in women’s 55 kg weightlifting in Tokyo Olympics 2020?

Answer: Hidilyn Diaz

6. Who won gold medal in men’s 100m backstroke in Tokyo Olympics 2020?

Answer: Evgeny Rylov

7. Who won gold medal in women’s 100m butterfly in Tokyo Olympics 2020?

Answer: Margaret MacNeil

8. Who won gold medal in women’s 400m freestyle in Tokyo Olympics 2020?

Answer: Ariarne Titmus

9. Who won gold medal in women’s canoe slalom k-1 in Tokyo Olympics 2020?

Answer: Ricarda Funk

10. Who won gold medal in men’s 73 kg weightlifting in Tokyo Olympics 2020?

Answer: Shi Zhiyong

11. Who won gold medal in men’s all-around gymnastics in Tokyo Olympics 2020?

Answer: Daiki Hashimoto

12. Who won gold medal in men’s surfing in Tokyo Olympics 2020?

Answer: Italo Ferreira

13. Who won gold medal in women’s 200m breaststroke in Tokyo Olympics 2020?

Answer: Tatjana Schoenmaker

14. Who won gold medal in men’s 100m breaststroke in Tokyo Olympics 2020?

Answer: Adam Peaty

15. Who won gold medal in men’s 10,000m race in Tokyo Olympics 2020?

Answer: Selemon Barega

16. Who won gold medal in men’s epee individual in Tokyo Olympics 2020?

Answer: Romain Cannone

17. Who won bronze medal in women’s badminton singles in Tokyo Olympics 2020?

Answer: P. V. Sindhu

18. Who won gold medal in men’s 100m race in Tokyo Olympics 2020?

Answer: Lamont Marcell Jacobs

19. Who won gold medal in women’s triple jump in Tokyo Olympics 2020?

Answer: Yulimar Rojas

20. Who won gold medal in women’s hammer throw in Tokyo Olympics 2020?

Answer: Anita Wlodarczyk

21. Who won gold medal in men’s 800m race in Tokyo Olympics 2020?

Answer: Emmanuel Korir

22. Who won gold medal in men’s 10m air pistol in Tokyo Olympics 2020?

Answer: Javad Foroughi

23. Who won gold medal in men’s javelin throw in Tokyo Olympics 2020?

Answer:Neeraj Chopra

24. Who won gold medal in women’s 3,000m steeplechase in Tokyo Olympics 2020?

Answer: Peruth Chemutai

25. When was the closing ceremony of Tokyo Olympics 2020?

Answer: 8 August 2021

100+ MCQ Questions on Olympics 2021 with FREE PDF

Short Questions on Olympics 2021 Download PDF

Comments