100+ GK Questions on Animals with FREE PDF

Do you know that we have a set of questions on animals which you can ask in an interview or while playing word-guessing games? It is very difficult to get these questions, but finally we prepared it for you. Here are some GK Questions on Animals with FREE PDF prepared by our team.

1. In which state of India One horn rhino is found?

A. Assam

B. Odisha

C. Kerala

D. Punjab

Answer: Assam

2. One horn rhino is found in

A. US

B. India

C. Russia

D. Israel

Answer: India

3. Rhino horn is made up of

A. Glucose

B. Keratin

C. Iron

D. None

Answer: Keratin

4. Name the only country where both tigers and lions are found

A. China

B. Myanmar

C. India

D. Pakistan

Answer: India

5. How many subspecies of tiger found in the world?

A. 7

B. 8

C. 9

D. 10

Answer: 9

6. Which one is the largest in size among the subspecies of tiger?

A. Bengal tiger

B. Siberian tiger

C. Sumatran tiger

D. Indochinese tiger

Answer: Siberian tiger

7. What is the scientific name of Bengal Tiger?

A. Bengal tigris tigris

B. West tigris tigris

C. Panthera tigris tigris

D. None

Answer: Panthera tigris tigris

8. The first animal to go into space was

A. Dog

B. Cat

C. Tiger

D. Lion

Answer: Dog

9. Which animal can create the loudest sound among any living creature?

A. Sperm whale

B. Beluga whale

C. Bryde’s whale

D. Humpback whale

Answer: Humpback whale

10. Which animal has no vocal cords?

A. Tiger

B. Cow

C. Giraffe

D. Goat

Answer: Giraffe

11. Total number of brains available in a Leech

A. 30

B. 31

C. 32

D. 33

Answer: 32

12. Name the only mammal with hair on the soles of its feet

A. Bear

B. Polar Bear

C. Tiger

D. Deer

Answer: Polar Bear

13. How many legs does an insect have?

A. 3

B. 4

C. 5

D. 6

Answer: 6

14. Which big cat species has the longest canine teeth as compared to body size?

A. Clouded Leopard

B. Polar Bear

C. Tiger

D. None

Answer: Clouded Leopard

15. Giant Panda from Chine subsist almost entirely on

A. Bambo

B. Palm Tree

C. banana

D. Apple

Answer: Bambo

15. Bees have _____ pairs of wings?

A. 1

B. 2

C. 3

D. 4

Answer: 2

16. In which continent the largest overland migration takes place on?

A. Asia

B. Africa

C. Europe

D. None

Answer: Africa

Animal Kingdom MCQ for NEET PDF Download
MCQ on Animal Kingdom Class xi for NEET with Answer
Objective Questions on Animal Kingdom with Answers
MCQs on Animal Kingdom for NEET with Answers
MCQ Questions on Animal Kingdom with Answer
Multiple Choice Questions on Animal Kingdom with Answers
Animal Kingdom MCQs class 11 with Answer for NEET
Biology Class 11 Animal Kingdom MCQs and Answers
Animal Kingdom Objective Type Questions and Answers
Animal Kingdom MCQ for NEET, AIIMS, JIPMER
Animal Kingdom MCQ for NEET PDF with Answer
Animal Kingdom MCQ PDF Download for NEET
Animal Kingdom MCQ Questions and Answers with PDF

Comments