50+ Bravery Awards Question And Answer with FREE PDF

What are bravery awards? How do I qualify for them? This post will answer these questions and give you some information so you can understand the basic knowledge about the Bravery Awards. These Bravery Awards Question And Answer with FREE PDF are most important to you. You can Download the Questions PDF also.

Bravery Awards Question And Answer

1. The National Bravery Awards is presented annually to children on the eve of

A. Independence Day

B. Children’s Day

C. Gandhi Jayanti Answer

D. Republic Day

Answer: Republic Day

2. How many people have been given Padma Vibhushan in 2021?

A. 5

B. 6

C. 7

D. 8

Answer: 7

3. “Param Vir Chakra” is the highest Military award of?

A. Nepal

B. Sri Lanka

C. India

D. Bhutan

Answer: India

4. What is the highest Military award of France?

A. Medal of Valor

B. Cross of Valour

C. The Legion of Honour

D. None of These

Answer: The Legion of Honour

5. Highest Military Award of China is:

A. Order of Rama

B. Campaign Medal

C. Order of St. George

D. Order of August First

Answer: Order of August First

6. Which is the highest Military award of Russia?

A. Bir Sreshtho

B. Order of St. George

C. Military Merit Medal

D. None of These

Answer: Order of St. George

7. “Nishan-e-Haider” is the highest Military award of?

A. Iran

B. Pakistan

C. Afghanistan

D. Qatar

Answer: Pakistan

8. What is the highest Military award of United Kingdom?

A. Cross of Valour

B. Medal of Valor

C. The Valour Cross

D. The Victoria Cross

Answer: The Victoria Cross

9. Highest Military Award of United States is:

A. Medal of Honor

B. Order of St. George

C. Gold Medal

D. None of These

Answer: Medal of Honor

10. Which is the highest Military award of Bangladesh?

A. Parama Weera

B. Vibhushanaya

C. Order of Zolfaghar

D. Bir Sreshtho

Answer: Bir Sreshtho

11. “The Valour Cross” is the highest Military award of?

A. Finland

B. Poland

C. Denmark

D. Bhutan

Answer: Denmark

12. What is the highest Military award of North Korea?

A. Medal of Valor

B. Medal of Honour

C. The Legion of Honour

D. Virtuti Militari

Answer: Medal of Honour

13. Highest Military Award of Germany is:

A. Gold Medal of Military Valour

B. Victoria Cross

C. The Cross of Honour for Valour

D. None of These

Answer: The Cross of Honour for Valour

14. Which is the highest Military award of Italy?

A. Chrysanthemum

B. Medal of Honor

C. Gold Medal of Military Valour

D. St. George

Answer: Gold Medal of Military Valour

15. “Zolfaghar” is the highest Military award of?

A. UAE

B. Saudi Arabia

C. Iran

D. Bhutan

Answer: Iran

16. What is the highest Military award of Afghanistan?

A. Rama

B. Merit Medal

C. Order of Zolfaghar

D. Campaign Medal

Answer: Campaign Medal

17. Highest Military Award of Turkey is:

A. Medal of Honor

B. Cross for Turkey

C. Soldier’s Medal

D. None of These

Answer: Medal of Honor

18. Which is the highest Military award of Japan?

A. Honour for Valour

B. August First

C. Order of the Chrysanthemum

D. All of these

Answer: Order of the Chrysanthemum

19. “Order of Rama” is the highest Military award of?

A. Indi

B. Sri Lanka

C. Thailand

D. Bhutan

Answer: Thailand

20. What is the highest Military award of Greece?

A. Laureate Cross

B. Merit Medal

C. Golden Leopard

D. Cross of Valour

Answer: Cross of Valour

21. Highest Military Award of South Africa is:

A. Military Merit

B. Military Decoration

C. Nkwe ya Gauta

D. None of These

Answer: Nkwe ya Gauta

22. Which is the highest Military award of Israel?

A. Mannerheim Cross

B. Medal of Valor

C. The Legion of Honour

D. None of These

Answer: Medal of Valor

50+ Nobel Prize GK Questions with FREE PDF
50+ Military Awards Question with FREE PDF
300+ Sports Prize Questions with FREE PDF
50+ Nobel Peace Prize Questions with FREE PDF
100+ MCQ Questions on Olympics 2021 with FREE PDF
Short Questions on Olympics 2021 with FREE PDF

Download PDF (Bravery Awards Question And Answer)