50+ Evaluation of an Infix Expression (Not Parenthesized) MCQs with FREE PDF

We have the best collection of the evaluation of a Evaluation of an Infix Expression (Not Parenthesized) MCQs and answer with FREE PDF. These Evaluation of an Infix Expression (Not Parenthesized) MCQs will help you to prepare for any competitive exams like: BCA, MCA, GATE, GRE, IES, PSC, UGC NET, DOEACC Exams at all levels – you just have to practice regularly.

Evaluation of an Infix Expression (Not Parenthesized) MCQs

1. From the given expression tree, identify the infix expression, evaluate it and choose the correct result.
Evaluation of an Infix Expression Not Parenthesized MCQs 1
50+ Evaluation of an Infix Expression (Not Parenthesized) MCQs with FREE PDF 2

a) 5

b) 10

c) 12

d) 16

Answer: 12

2. How many passes does the evaluation of infix expression algorithm makes through the input?

a) One

b) Two

c) Three

d) Four

Answer: One

3. Identify the infix expression from the list of options given below.

a) a/b+(c-d)

b) abc*+d+ab+cd+*ce-f-

c) ab-c-

d) +ab

Answer: a/b+(c-d)

4. Which of the following statement is incorrect with respect to evaluation of infix expression algorithm?

a) Operand is pushed on to the stack

b) If the precedence of operator is higher, pop two operands and evaluate

c) If the precedence of operator is lower, pop two operands and evaluate

d) The result is pushed on to the operand stack

Answer: If the precedence of operator is higher, pop two operands and evaluate

5. Evaluate the following statement using infix evaluation algorithm and choose the correct answer. 1+2*3-2

a) 3

b) 6

c) 5

d) 4

Answer: 5

6. Evaluation of infix expression is done based on precedence of operators.

a) True

b) False

Answer: True

7. Of the following choices, which operator has the lowest precedence?

a) ^

b) +

c) /

d) #

Answer: #

8. The system throws an error if parentheses are encountered in an infix expression evaluation algorithm.

a) True

b) False

Answer: False

9. Evaluate the following and choose the correct answer.

a/b+c*d where a=4, b=2, c=2, d=1.

a) 1

b) 4

c) 5

d) 2

Answer: 4

10. Evaluate the following statement using infix evaluation algorithm and choose the correct answer.

4*2+3-5/5

a) 10

b) 11

c) 16

d) 12

Answer: 10

Download PDF (Evaluation of an Infix Expression (Not Parenthesized) MCQs)

Comments