50+ GK Questions on Birds with Answers and FREE PDF

Birds are amazing animals. They fly higher than us. They glide using their wings, which saves energy. And they even migrate long distances that can be longer than our total trip around the Earth (and back again!) It seems like almost everyday there is a new study published on birds, which makes them even more fascinating to me. This post contains 10 GK Questions on Birds with Answers. GK Questions on Birds with Answers is a collection of questions and answers that helps you to prepare for GK Quiz , Competitive Exam, Interview, etc.

GK Questions on Birds with Answers

1. The largest bird in the World is

A. Albatross

B. Ostrich

C. Pelican

D. Andean condor

Answer: Ostrich

2. Which body parts birds do not have?

A. Eye

B. Ear

C. Nose

D. Teeth

Answer: Teeth

3. Which bird flies longest distance in its lifetime?

A. Pelican

B. Swans

C. Bustard

D. Arctic tern

Answer: Arctic tern

4. Which is the smallest bird in the world?

A. Sparrow

B. Goose

C. Kori bustard

D. Bee humming bird

Answer: Bee humming bird

5. Which is the fastest swimming bird?

A. Ardeidae

B. Penguin

C. Flamingo

D. grebe

Answer: Penguin

6. Which bird can see at night?

A. Bald eagle

B. Owl

C. Cuckoos

D. American Goldfinch

Answer: Owl

7. Which bird has the longest eyesight?

A. Eagle

B. Woodpeckers

C. Columbidae

D. Parrots

Answer: Eagle

8. When was world migratory birds day celebrated?

A. 10 October

B. 11 October

C. 12 October

D. 13 October

Answer: 10 October

9. Which bird can eat only when its head is upside down?

A. Penguin

B. Swift

C. Flamingo

D. Cuckoos

Answer: Flamingo

10. Which bird makes the loudest sound?

A. Osprey

B. Cuckoos

C. White bellbird

D. Penguin

Answer: White bellbird

Download PDF (GK Questions on Birds)

GK Questions on Plants and Animals

More Standard Questions on Plants

Plant Kingdom Questions and Answers NCERT
Plant Kingdom Questions and Answers for NEET 2021-22
Plant Kingdom Question Bank for NEET 2021-22
Plant Kingdom Question Answers for NEET 2021-22

More Standard Questions on Animals

Animal Kingdom MCQs for NEET with FREE PDF
Animal Kingdom MCQ PDF for NEET, AIIMS, JIPMER
Animal Kingdom MCQ Questions and Answers with PDF
Animal Kingdom MCQ PDF Download for NEET
Animal Kingdom MCQ for NEET PDF with Answer
Animal Kingdom MCQ for SSC with Answer PDF
Animal Kingdom MCQ for NEET, AIIMS, JIPMER
Animal Kingdom MCQ with Answers for NEET
Animal Kingdom Objective Type Questions and Answers
Animal Kingdom NCERT Based MCQ And Answer
Biology Class 11 Animal Kingdom MCQs and Answers
Animal Kingdom MCQs class 11 with Answer for NEET
Animal Kingdom Class 11 MCQ PDF For NEET, AIIMS, JIPMER
Multiple Choice Questions on Animal Kingdom with Answers
Multiple Choice Questions on Kingdom Animalia with Answers
MCQ Questions on Animal Kingdom with Answer
Animal Kingdom MCQ NCERT for NEET with Answer
MCQs on Animal Kingdom for NEET with Answers
Objective Questions on Animal Kingdom with Answers
Animal Kingdom MCQ for NEET PDF Download
MCQ on Animal Kingdom Class xi for NEET with Answer