50+ Infix to Prefix Conversion MCQs with FREE PDF

We have the best collection of the evaluation of a Infix to Prefix Conversion MCQs and answer with FREE PDF. These Infix to Prefix Conversion MCQs will help you to prepare for any competitive exams like: BCA, MCA, GATE, GRE, IES, PSC, UGC NET, DOEACC Exams at all levels – you just have to practice regularly.

Infix to Prefix Conversion MCQs

1. What data structure is used when converting an infix notation to prefix notation?

a) Stack

b) Queue

c) B-Trees

d) Linked-list

Answer: Stack

2. What would be the Prefix notation for the given equation?

A+(B*C)

a) +A*CB

b) *B+AC

c) +A*BC

d) *A+CB

Answer: +A*BC

3. What would be the Prefix notation for the given equation?

(A*B)+(C*D)

a) +*AB*CD

b) *+AB*CD

c) **AB+CD

d) +*BA*CD

Answer: **AB+CD

4. What would be the Prefix notation for the given equation?

A+B*C^D

a) +A*B^CD

b) +A^B*CD

c) *A+B^CD

d) ^A*B+CD

Answer: +A*B^CD

5. Out of the following operators (^, *, +, &, $), the one having highest priority is _________

a) +

b) $

c) ^

d) &

Answer: ^

6. Out of the following operators (|, *, +, &, $), the one having lowest priority is ________

a) +

b) $

c) |

d) &

Answer: |

7. What would be the Prefix notation for the given equation?

A^B^C^D

a) ^^^ABCD

b) ^A^B^CD

c) ABCD^^^

d) AB^C^D

Answer: ^^^ABCD

8. What would be the Prefix notation for the given equation?

a+b-c/d&e|f

a) |&-+ab/cdef

b) &|-+ab/cdef

c) |&-ab+/cdef

d) |&-+/abcdef

Answer: |&-+ab/cdef

9. What would be the Prefix notation for the given equation?

(a+(b/c)*(d^e)-f)

a) -+a*/^bcdef

b) -+a*/bc^def

c) -+a*b/c^def

d) -a+*/bc^def

Answer: -+a*/bc^def

10. What would be the Prefix notation and Postfix notation for the given equation?

A+B+C

a) ++ABC and AB+C+

b) AB+C+ and ++ABC

c) ABC++ and AB+C+

d) ABC+ and ABC+

Answer: ++ABC and AB+C+

Download PDF (Infix to Prefix Conversion)

Comments