50+ Military Awards Question with FREE PDF

Military Awards Question with FREE PDF is a short and precise article that talks about the Indian/UK/US military, its achievements and it history. It also offers a downloadable free pdf as a free gift to all those who visit this site.

Military Awards Question

1. Highest military award

A. Medal of Honor

B. Silver Star

C. Bronze Star

D. Navy Cross

Answer: Medal of Honor

2. Second Highest Award

A. Navy Cross

B. Silver Star

C. Bronze Star

D. Purple Heart

Answer: Navy Cross

3. Father of the military awards system

A. George Washington

B. Theodore Roosevelt

C. Smedley Butler

D. Thomas Jefferson

Answer: George Washington

4. Awarded for individual achievement

A. personal award

B. foreign award

C. unit award

D. service award

Answer: personal award

5. Medal of Honor was established during

A. Civil War

B. World War I

C. World War II

D. Spanish-American War

Answer: Civil War

6. Second oldest medal for Marines

A. Purple Heart

B. Silver Star

C. Good Conduct Medal

D. Navy Cross

Answer: Good Conduct Medal

7. Awarded for being wounded in combat

A. Purple Heart

B. Bronze Star

C. Combat Action Ribbon

D. Navy and Marine Corps Medal

Answer: Purple Heart

8. Awarded for good conduct and performance for 3 years

A. Good Conduct Medal

B. Selected Marine Corps Reserve Medal

C. Navy and Marine Corps Medal

D. Badge of Military Merit

Answer: Good Conduct Medal

9. Awarded for good conduct and performance for 4 years

A. Good Conduct Medal

B. Selected Marine Corps Reserve Medal

C. Navy and Marine Corps Medal

D. Marine Corps Expeditionary Medal

Answer: Selected Marine Corps Reserve Medal

10. Awarded for lifesaving action at risk to own life – not in combat

A. Navy and Marine Corps Medal

B. Navy Commendation Medal

C. Bronze Star

D. Lifesaving Medal

Answer: Navy and Marine Corps Medal

11. First Marine to receive the Medal of Honor

A. John Mackie

B. Chesty Puller

C. Smedley Butler

D. Dan Daly

Answer: John Mackie

12. Awarded for participation in a particular campaign, duty or location

A. Personal award

B. Unit Award

C. Service Award

D. Campaign award

Answer: Personal award

13. Only person to receive 5 Navy Crosses

A. Chesty Puller

B. Dan Daly

C. Smedley Butler

D. Archibald Henderson

Answer: Chesty Puller

14. Third highest medal for valor

A. Silver Star

B. Bronze Star

C. Navy Cross

D. Distinguished Flying Cross

Answer: Silver Star

15. Which war resulted in the most Medals of Honor?

A. Civil War

B. World War I

C. World War II

D. Korean War

Answer: Civil War

50+ Nobel Prize GK Questions with FREE PDF
50+ Bravery Awards Question And Answer with FREE PDF
300+ Sports Prize Questions with FREE PDF
50+ Nobel Peace Prize Questions with FREE PDF
100+ MCQ Questions on Olympics 2021 with FREE PDF
Short Questions on Olympics 2021 with FREE PDF

Download PDF (Military Awards Question)

Comments