50+ Postfix to Infix Conversion MCQs with FREE PDF

We have the best collection of the evaluation of a Postfix to Infix Conversion MCQs and answer with FREE PDF. These Postfix to Infix Conversion MCQs will help you to prepare for any competitive exams like: BCA, MCA, GATE, GRE, IES, PSC, UGC NET, DOEACC Exams at all levels – you just have to practice regularly.

Postfix to Infix Conversion MCQs

1. Which of the following data structure is used to convert postfix expression to infix expression?

a) Stack

b) Queue

c) Linked List

d) Heap

Answer: Stack

2. The postfix expression abc+de/*- is equivalent to which of the following infix expression?

a) abc+-de*/

b) (a+b)-d/e*c

c) a-(b+c)*(d/e)

d) abc+*-(d/e)

Answer: a-(b+c)*(d/e)

3. The equivalent infix expression and value for the postfix form 1 2 + 3 * 4 5 * – will be

a) 1 + 2 * 3 – 4 * 5 and -13

b) (2 + 1) * (3 – 4) * 5 and 13

c) 1 + 2 * (3 – 4) * 5 and -11

d) (1 + 2) * 3 – (4 * 5) and -11

Answer: (1 + 2) * 3 – (4 * 5) and -11

4. What is the value of the postfix expression 2 3 + 4 5 6 – – *

a) 19

b) 21

c) -4

d) 25

Answer: 25

5. The prefix expression of the postfix expression AB+CD-* is __________

a) (A+B)*(C-D)

b) +AB*-CD

c) A+*BCD-

d) *+AB-CD

Answer: *+AB-CD

6. Consider the postfix expression 4 5 6 a b 7 8 a c, where a, b, c are operators. Operator a has higher precedence over operators b and c. Operators b and c are right associative. Then, equivalent infix expression is

a) 4 a 5 6 b 7 8 a c

b) 4 a 5 c 6 b 7 a 8

c) 4 b 5 a 6 c 7 a 8

d) 4 a 5 b 6 c 7 a 8

Answer: 4 b 5 a 6 c 7 a 8

7. To convert the postfix expression into the infix expression we use stack and scan the postfix expression from left to right.

a) True

b) False

Answer: True

8. Which of the following is valid reverse polish expression?

a) a op b

b) op a b

c) a b op

d) both op a b and a b op

Answer: a b op

9. The result of the postfix expression 5 3 * 9 + 6 / 8 4 / + is _____________

a) 8

b) 6

c) 10

d) 9

Answer: 6

Download PDF (Postfix to Infix Conversion MCQs)

Comments