50+ Suffix Array MCQs with FREE PDF

We have the best collection of the Suffix Array MCQs and answer with FREE PDF. These Suffix Array MCQs will help you to prepare for any competitive exams like: BCA, MCA, GATE, GRE, IES, PSC, UGC NET, DOEACC Exams at all levels – you just have to practice regularly.

Suffix Array MCQs

1. What will be the suffix array of the string “engineering”?

a) 2 3 8 4 9 1 7 5 0 6 10

b) 5 0 6 1 4 9 1 7 0 2 3 8

c) 5 0 6 10 2 4 9 1 7 3 8

d) 5 0 6 10 2 3 8 4 9 1 7

Answer: 5 0 6 10 2 3 8 4 9 1 7

2. LCP array and ______ is used to construct suffix tree.

a) Hash tree

b) Hash trie

c) Suffix array

d) Balanced tree

Answer: Suffix array

3. What is the time required to locate the occurrences of a pattern P of length m in a string of length n using suffix array?

a) O(nm)

b) O(n2)

c) O(mnlogn)

d) O(mlogn)

Answer: O(mlogn)

4. If comparison based sorting algorithm is used construct the suffix array, then what will be time required to construct the suffix array?

a) O(nlogn)

b) O(n2)

c) O(n2logn)

d) O(n2) + O(logn)

Answer: O(n2logn)

5. Which of the following is false?

a) Suffix array is always sorted

b) Suffix array is used in string matching problems

c) Suffix array is always unsorted

d) Suffix array contains all the suffixes of the given string

Answer: Suffix array is always unsorted

6. Suffix array of the string “statistics” is ____________

a) 2 8 7 4 9 0 5 1 6 3

b) 2 7 4 9 8 0 5 1 6 3

c) 2 4 9 0 5 7 8 1 6 3

d) 2 8 7 0 5 1 6 9 4 3

Answer: 2 8 7 4 9 0 5 1 6 3

7. Suffix array can be created by performing __________ traversal of a suffix tree.

a) breadth-first

b) level order

c) depth-first

d) either breadth-first or level order

Answer: depth-first

8. Which of the following is/are advantages suffix array one suffix tree?

I. Lesser space requirement

II. Improved cache locality

III. Easy construction in linear time

a) Only I

b) All I, II and III

c) Only I and III

d) Only II and III

Answer: All I, II and III

Also Read about Arrays Types

50+ Bit Array MCQs with FREE PDF
50+ Dynamic Array MCQs with FREE PDF
50+ Parallel Array MCQs with FREE PDF
50+ Sparse Array MCQs with FREE PDF
50+ Matrix MCQs with FREE PDF
50+ Sparse Matrix MCQs with FREE PDF
50+ Count Inversion MCQs with FREE PDF
50+ Rotation Array Operation MCQs with FREE PDF
50+ Reversal Array Operation MCQs with FREE PDF
50+ Number of Jumps to Reach End-array Operation MCQs with FREE PDF

1000+ Data Structure MCQs

Abstract Data Types
Application of Stacks
Arrays Types
Types of Lists
Binary Trees
B-Trees
Trees
Heap
Trie
Hash Tables
Graph

Download PDF (Suffix Array MCQs)

Comments