50+ AA Tree MCQs with FREE PDF

We have the best collection of AA Tree MCQs and answer with FREE PDF. These AA Tree MCQs will help you to prepare for any competitive exams like: BCA, MCA, GATE, GRE, IES, PSC, UGC NET, DOEACC Exams at all levels – you just have to practice regularly.

AA Tree MCQs

1. What are the two different operations done in an AA-Tree?

a) shift and color

b) skew and split

c) zig and zag

d) enqueue and dequeue

Answer: b

2. AA Trees are implemented using?

a) Colors

b) Levels

c) Node size

d) Heaps

Answer: b

3. Which of the following is the correct definition for a horizontal link?

a) connection between node and a child of equal levels

b) connection between two nodes

c) connection between two child nodes

d) connection between root node and leaf node

Answer: a

4. What is the worst case analysis of an AA-Tree?

a) O(N)

b) O(log N)

c) O( N log N)

d) O(N2)

Answer: b

5. How will you remove a left horizontal link in an AA-tree?

a) by performing right rotation

b) by performing left rotation

c) by deleting both the elements

d) by inserting a new element

Answer: a

6. In an AA-tree, we process split first, followed by a skew.

a) True

b) False

Answer: b

7. How many different shapes does maintenance of AA-Tree need to consider?

a) 7

b) 5

c) 2

d) 3

Answer: c

8. Who is the inventor of AA-Tree?

a) Arne Anderson

b) Daniel Sleator

c) Rudolf Bayer

d) Jon Louis Bentley

Answer: a

9. What is the prime condition of AA-tree which makes it simpler than a red-black tree?

a) Only right children can be red

b) Only left children can be red

c) Right children should strictly be black

d) There should be no left children

Answer: a

10. Which of the following trees is similar to that of an AA-Tree?

a) Splay Tree

b) B+ Tree

c) AVL Tree

d) Red-Black Tree

Answer: d

AA Tree MCQs PDF Download

50+ Binary Trees using Array MCQs with FREE PDF
50+ Binary Trees using Linked Lists MCQs with FREE PDF
50+ Binary Tree Operations MCQs with FREE PDF
50+ Preorder Traversal MCQs with FREE PDF
50+ Postorder Traversal MCQs with FREE PDF
50+ Inorder Traversal MCQs with FREE PDF
50+ Binary Tree Properties MCQs with FREE PDF
50+ Binary Search Tree MCQs with FREE PDF
50+ Balanced Binary Tree MCQs with FREE PDF
50+ Self Balancing Binary Search Tree MCQs with FREE PDF
50+ Randomized Binary Search Tree MCQs with FREE PDF
50+ AVL Tree MCQs with FREE PDF
50+ Cartesian Tree MCQs with FREE PDF
50+ Weight Balanced Tree MCQs with FREE PDF
50+ Red Black Tree MCQs with FREE PDF
50+ Top Tree MCQs with FREE PDF
50+ Splay Tree MCQs with FREE PDF
50+ Treap MCQs with FREE PDF
50+ Threaded Binary Tree MCQs with FREE PDF
50+ Tango Tree MCQs with FREE PDF
50+ Rope MCQs with FREE PDF

Comments