50+ K-ary Tree MCQs with FREE PDF

We have the best collection of K-ary Tree MCQs and answer with FREE PDF. These K-ary Tree MCQs will help you to prepare for any competitive exams like: BCA, MCA, GATE, GRE, IES, PSC, UGC NET, DOEACC Exams at all levels – you just have to practice regularly.

K-ary Tree MCQs

1. What is the Height of the root node of K-ary tree?

a) 1

b) 2

c) 3

d) 0

Answer: 0

2. How many extra nodes are there in Full K-ary tree than complete K-ary tree?

a) 1

b) 2

c) 3

d) Both have same number of nodes

Answer: Both have same number of nodes

3. How many child nodes does each node of K-ary Tree contain?

a) 2

b) 3

c) more than k

d) at most k

Answer: at most k

4. Which of the following is the name of the node having child nodes?

a) Brother

b) Sister

c) Mother

d) Parent

Answer: Parent

5. What is the depth of the root node of K-ary tree?

a) 2

b) 1

c) 0

d) 3

Answer: 0

6. Can leaf node be called child node in a K-ary tree?

a) True

b) false

Answer: True

7. Can child node be always called Leaf node in the K-ary tree?

a) True

b) False

Answer: False

8. What is the upper bound for maximum leaves in K-ary tree with height h?

a) K*h

b) K^h

c) K+h

d) K-h

Answer: K^h

9. What is the height of a K-ary tree having only root node?

a) 1

b) 0

c) 2

d) 3

Answer: 0

10. Which one of the following is the correct formulae to find the parent node at index I?

a) (I-1)/K

b) (I+1)/K

c) (I*1)/K

d) (I-2)/K

Answer: (I-1)/K

K-ary Tree MCQs PDF Download

50+ Ternary Tree MCQs with FREE PDF
50+ Van Emde Boas Tree MCQs with FREE PDF
50+ Disjoint-Set Data Structure MCQs with FREE PDF
50+ Bin MCQs with FREE PDF
50+ KD Tree MCQs with FREE PDF
50+ Expression Tree MCQs with FREE PDF

Comments