50+ KD Tree MCQs with FREE PDF

We have the best collection of KD Tree MCQs and answer with FREE PDF. These KD Tree MCQs will help you to prepare for any competitive exams like: BCA, MCA, GATE, GRE, IES, PSC, UGC NET, DOEACC Exams at all levels – you just have to practice regularly.

KD Tree MCQs

1. Which of the following is the simplest data structure that supports range searching?

a) Heaps

b) binary search trees

c) AA-trees

d) K-d trees

Answer: K-d trees

2. In a k-d tree, k originally meant?

a) number of dimensions

b) size of tree

c) length of node

d) weight of node

Answer: number of dimensions

3. Each level in a k-d tree is made of?

a) dimension only

b) cutting and dimension

c) color code of node

d) size of the level

Answer: cutting and dimension

4. What is the worst case of finding the nearest neighbour?

a) O(N)

b) O(N log N)

c) O( log N)

d) O(N3)

Answer: O(N)

5. What is the run time of finding the nearest neighbour in a k-d tree?

a) O(2+ log N)

b) O( log N)

c) O(2d log N)

d) O( N log N)

Answer: O(2d log N)

6. How many prime concepts are available in nearest neighbour search in a kd tree?

a) 1

b) 2

c) 3

d) 4

Answer: 3

7. Reducing search space by eliminating irrelevant trees is known as?

a) pruning

b) partial results

c) freeing space

d) traversing

Answer: pruning

8. Several kinds of queries are possible on a k-d called as?

a) partial queries

b) range queries

c) neighbour queries

d) search queries

Answer: range queries

9. What is the time taken for a range query for a perfectly balanced tree?

a) O(N)

b) O(log N)

c) O(√N+M)

d) O(√N)

Answer: O(√N+M)

10. In what time can a 2-d tree be constructed?

a) O(N)

b) O(N log N)

c) O(N2)

d) O(M log N)

Answer: O(N)

KD Tree MCQs PDF Download

50+ Ternary Tree MCQs with FREE PDF
50+ K-ary Tree MCQs with FREE PDF
50+ Van Emde Boas Tree MCQs with FREE PDF
50+ Disjoint-Set Data Structure MCQs with FREE PDF
50+ Bin MCQs with FREE PDF
50+ Expression Tree MCQs with FREE PDF

Comments