50+ Randomized Binary Search Tree MCQs with FREE PDF

We have the best collection of Randomized Binary Search Tree MCQs and answer with FREE PDF. These Randomized Binary Search Tree MCQs will help you to prepare for any competitive exams like: BCA, MCA, GATE, GRE, IES, PSC, UGC NET, DOEACC Exams at all levels – you just have to practice regularly.

Randomized Binary Search Tree MCQs

1. What is the expected depth of a node in a randomized binary search tree?

a) log n

b) n!

c) n2

d) 2 log n + O(1)

Answer: d

2. What is the expected number of leaves in a randomized binary search tree?

a) n + 1

b) (n + 1)/3

c) (n + 1)/2

d) n + 3

Answer: b

3. Which of the following is not a random tree?

a) Treap

b) Random Binary Tree

c) Uniform Spanning Tree

d) AVL Tree

Answer: d

4. Which process forms the randomized binary search tree?

a) Stochastic Process

b) Branching Process

c) Diffusion Process

d) Aggregation Process

Answer: a

5. How many randomized binary search trees can be formed by the numbers (1, 3, 2)?

a) 2

b) 3

c) 6

d) 5

Answer: d

6. Is Treap a randomized tree.

a) True

b) False

Answer: a

7. What is the probability of selecting a tree uniformly at random?

a) Equal to Catalan Number

b) Less Than Catalan Number

c) Greater than Catalan Number

d) Reciprocal of Catalan Number

Answer: d

8. Is mathematical randomized tree can be generated using beta distribution.

a) True

b) False

Answer: a

9. What is the longest length path for a node x in random binary search tree for the insertion process?

a) log x

b) x2

c) x!

d) 4.311 log x

Answer: d

10. What is the range of β in finding the length of the longest path in a randomized binary search tree?

a) (-1, 0)

b) (1, 0)

c) (0, 5)

d) (0, 1)

Answer: d

Randomized Binary Search Tree MCQs PDF Download

50+ Binary Trees using Array MCQs with FREE PDF
50+ Binary Trees using Linked Lists MCQs with FREE PDF
50+ Binary Tree Operations MCQs with FREE PDF
50+ Preorder Traversal MCQs with FREE PDF
50+ Postorder Traversal MCQs with FREE PDF
50+ Inorder Traversal MCQs with FREE PDF
50+ Binary Tree Properties MCQs with FREE PDF
50+ Binary Search Tree MCQs with FREE PDF
50+ Balanced Binary Tree MCQs with FREE PDF
50+ Self Balancing Binary Search Tree MCQs with FREE PDF
50+ AA Tree MCQs with FREE PDF
50+ AVL Tree MCQs with FREE PDF
50+ Cartesian Tree MCQs with FREE PDF
50+ Weight Balanced Tree MCQs with FREE PDF
50+ Red Black Tree MCQs with FREE PDF
50+ Top Tree MCQs with FREE PDF
50+ Splay Tree MCQs with FREE PDF
50+ Treap MCQs with FREE PDF
50+ Threaded Binary Tree MCQs with FREE PDF
50+ Tango Tree MCQs with FREE PDF
50+ Rope MCQs with FREE PDF

Comments