50+ Rope MCQs with FREE PDF

We have the best collection of Rope MCQs and answer with FREE PDF. These Rope MCQs will help you to prepare for any competitive exams like: BCA, MCA, GATE, GRE, IES, PSC, UGC NET, DOEACC Exams at all levels – you just have to practice regularly.

Rope MCQs

1. What is the time complexity for creating a new node and then performing concatenation in the rope data structure?

a) O (log n)

b) O (n!)

c) O (n2)

d) O (1)

Answer: O (1)

2. What is the time complexity for splitting the string into two new string in the rope data structure?

a) O (n2)

b) O (n!)

c) O (log n)

d) O (1)

Answer: O (log n)

3. Which of the following is also known as Rope data structure?

a) Cord

b) String

c) Array

d) Linked List

Answer: Cord

4. Which type of data structure does rope represent?

a) Array

b) Linked List

c) Queue

d) Binary Tree

Answer: Binary Tree

5. What is the time complexity for finding the node at x position where n is the length of the rope?

a) O (log n)

b) O (n!)

c) O (n2)

d) O (1)

Answer: O (log n)

6. Which type of binary tree does rope require to perform basic operations?

a) Unbalanced

b) Balanced

c) Complete

d) Full

Answer: Balanced

7. What is the time complexity for inserting the string and forming a new string in the rope data structure?

a) O (log n)

b) O (n!)

c) O (n2)

d) O (1)

Answer: O (log n)

8. Is insertion and deletion operation faster in rope than an array?

a) True

b) False

Answer: True

9. What is the time complexity for deleting the string to form a new string in the rope data structure?

a) O (n2)

b) O (n!)

c) O (log n)

d) O (1)

Answer: O (log n)

10. Is it possible to perform a split operation on a string in the rope if the split point is in the middle of the string.

a) True

b) False

Answer: True

Rope MCQs PDF Download

50+ Binary Trees using Array MCQs with FREE PDF
50+ Binary Trees using Linked Lists MCQs with FREE PDF
50+ Binary Tree Operations MCQs with FREE PDF
50+ Preorder Traversal MCQs with FREE PDF
50+ Postorder Traversal MCQs with FREE PDF
50+ Inorder Traversal MCQs with FREE PDF
50+ Binary Tree Properties MCQs with FREE PDF
50+ Binary Search Tree MCQs with FREE PDF
50+ Balanced Binary Tree MCQs with FREE PDF
50+ Self Balancing Binary Search Tree MCQs with FREE PDF
50+ Randomized Binary Search Tree MCQs with FREE PDF
50+ AA Tree MCQs with FREE PDF
50+ AVL Tree MCQs with FREE PDF
50+ Cartesian Tree MCQs with FREE PDF
50+ Weight Balanced Tree MCQs with FREE PDF
50+ Red Black Tree MCQs with FREE PDF
50+ Top Tree MCQs with FREE PDF
50+ Splay Tree MCQs with FREE PDF
50+ Treap MCQs with FREE PDF
50+ Threaded Binary Tree MCQs with FREE PDF
50+ Tango Tree MCQs with FREE PDF

Comments