50+ Tango Tree MCQs with FREE PDF

We have the best collection of Tango Tree MCQs and answer with FREE PDF. These Tango Tree MCQs will help you to prepare for any competitive exams like: BCA, MCA, GATE, GRE, IES, PSC, UGC NET, DOEACC Exams at all levels – you just have to practice regularly.

Tango Tree MCQs

1. Which type of binary search tree or algorithm does tango tree use?

a) Online

b) Offline

c) Static

d) Dynamic

Answer: Dynamic

2. What is the time complexity of for achieving competitive ratio by tango tree?

a) O (log n)

b) O (n2)

c) O (n!)

d) O (log (log n))

Answer: O (log (log n))

3. Who developed the concept of tango tree?

a) Erik Demaine

b) Mihai Patrascu

c) John Lacono

d) All of the mentioned

Answer: All of the mentioned

4. Which type of tree is tango tree?

a) Ternary Tree

b) AVL Tree

c) Binary Search Tree

d) K-ary Tree

Answer: Binary Search Tree

5. After which city is tango tree named?

a) Vatican City

b) Buenos Aires

c) New York

d) California

Answer: Buenos Aires

6. Which type of binary search tree is imitated for construction of tango tree?

a) Complete Binary Search Tree

b) Perfect Binary Search Tree

c) Balanced Binary Search Tree

d) Degenerate Binary Search Tree

Answer: Complete Binary Search Tree

7. Which special balanced binary search tree is used to store the nodes of auxiliary tree?

a) Red – Black Tree

b) Red – Brown Tree

c) Red – Yellow Tree

d) Red – Tango Tree

Answer: Red – Black Tree

8. What is the time complexity for searching k+1 auxiliary trees?

a) k+2 O (log (log n))

b) k+1 O (log n)

c) K+2 O (log n)

d) k+1 O (log (log n))

Answer: k+1 O (log (log n))

9. Which operation is used to combine two auxiliary trees?

a) Join

b) Combinatorial

c) Add

d) Concatenation

Answer: Join

10. Which operation is used to break a preferred path into two sets of parts at a particular node?

a) Differentiate

b) Cut

c) Integrate

d) Join

Answer: Cut

Tango Tree MCQs PDF Download

50+ Binary Trees using Array MCQs with FREE PDF
50+ Binary Trees using Linked Lists MCQs with FREE PDF
50+ Binary Tree Operations MCQs with FREE PDF
50+ Preorder Traversal MCQs with FREE PDF
50+ Postorder Traversal MCQs with FREE PDF
50+ Inorder Traversal MCQs with FREE PDF
50+ Binary Tree Properties MCQs with FREE PDF
50+ Binary Search Tree MCQs with FREE PDF
50+ Balanced Binary Tree MCQs with FREE PDF
50+ Self Balancing Binary Search Tree MCQs with FREE PDF
50+ Randomized Binary Search Tree MCQs with FREE PDF
50+ AA Tree MCQs with FREE PDF
50+ AVL Tree MCQs with FREE PDF
50+ Cartesian Tree MCQs with FREE PDF
50+ Weight Balanced Tree MCQs with FREE PDF
50+ Red Black Tree MCQs with FREE PDF
50+ Top Tree MCQs with FREE PDF
50+ Splay Tree MCQs with FREE PDF
50+ Treap MCQs with FREE PDF
50+ Threaded Binary Tree MCQs with FREE PDF
50+ Rope MCQs with FREE PDF