50+ Ternary Tree MCQs with FREE PDF

We have the best collection of Ternary Tree MCQs and answer with FREE PDF. These Ternary Tree MCQs will help you to prepare for any competitive exams like: BCA, MCA, GATE, GRE, IES, PSC, UGC NET, DOEACC Exams at all levels – you just have to practice regularly.

Ternary Tree MCQs

1. What is the Height of the root node of ternary tree?

a) 1

b) 2

c) 3

d) 0

Answer: 0

2. How many child nodes does each node of Ternary Tree contain?

a) 4

b) 6

c) 5

d) 3

Answer: 3

3. Which of the following is the name of the node having child nodes?

a) Brother

b) Sister

c) Mother

d) Parent

Answer: Parent

4. What is the depth of the root node of the ternary tree?

a) 2

b) 1

c) 0

d) 3

Answer: 0

5. How many extra nodes are there in Full ternary tree than a complete ternary tree?

a) 1

b) 2

c) 3

d) Both have same number of nodes

Answer: Both have same number of nodes

6. Can leaf node be called child node in a ternary tree?

a) True

b) False

Answer: True

7. Can child node be always called Leaf node in the ternary tree?

a) True

b) False

Answer: False

8. Which of the following is the implementation of the ternary tree?

a) AVL Tree

b) Ternary Heap

c) Hash Table

d) Dictionary

Answer: Ternary Heap

Ternary Tree MCQs PDF Download

50+ K-ary Tree MCQs with FREE PDF
50+ Van Emde Boas Tree MCQs with FREE PDF
50+ Disjoint-Set Data Structure MCQs with FREE PDF
50+ Bin MCQs with FREE PDF
50+ KD Tree MCQs with FREE PDF
50+ Expression Tree MCQs with FREE PDF

Comments