50+ Top Tree MCQs with FREE PDF

We have the best collection of Top Tree MCQs and answer with FREE PDF. These Top Tree MCQs will help you to prepare for any competitive exams like: BCA, MCA, GATE, GRE, IES, PSC, UGC NET, DOEACC Exams at all levels – you just have to practice regularly.

Top Tree MCQs

1. How many edges does a leaf cluster contain?

a) 0

b) 1

c) 2

d) 3

Answer: 0

2. How many edges are present in Edge cluster?

a) 0

b) 1

c) 2

d) 4

Answer: 1

3. Which data structure is used to maintain a dynamic forest using a link or cut operation?

a) Top Tree

b) Array

c) Linked List

d) Stack

Answer: Top Tree

4. What is the time complexity for the initialization of top tree?

a) O (n)

b) O (n2)

c) O (log n)

d) O (n!)

Answer: O (n)

5. Which algorithm is used in the top tree data structure?

a) Divide and Conquer

b) Greedy

c) Backtracking

d) Branch

Answer: Divide and Conquer

6. For how many vertices in a set, is top tree defined for underlying tree?

a) 3

b) 4

c) 5

d) 2

Answer: 2

7. How many edges are present in path cluster?

a) 2

b) 3

c) 6

d) 1

Answer: 2

8. How many top trees are there in a tree with single vertex?

a) 0

b) 1

c) 2

d) 3

Answer: 0

9. Which property makes top tree a binary tree?

a) Nodes as Cluster

b) Leaves as Edges

c) Root is Tree Itself

d) All of the mentioned

Answer: All of the mentioned

10. Which of the dynamic operations are used in Top Tree data structure implementation?

a) Link

b) Cut

c) Expose

d) All of the mentioned

Answer: All of the mentioned

Top Tree MCQs PDF Download

50+ Binary Trees using Array MCQs with FREE PDF
50+ Binary Trees using Linked Lists MCQs with FREE PDF
50+ Binary Tree Operations MCQs with FREE PDF
50+ Preorder Traversal MCQs with FREE PDF
50+ Postorder Traversal MCQs with FREE PDF
50+ Inorder Traversal MCQs with FREE PDF
50+ Binary Tree Properties MCQs with FREE PDF
50+ Binary Search Tree MCQs with FREE PDF
50+ Balanced Binary Tree MCQs with FREE PDF
50+ Self Balancing Binary Search Tree MCQs with FREE PDF
50+ Randomized Binary Search Tree MCQs with FREE PDF
50+ AA Tree MCQs with FREE PDF
50+ AVL Tree MCQs with FREE PDF
50+ Cartesian Tree MCQs with FREE PDF
50+ Weight Balanced Tree MCQs with FREE PDF
50+ Red Black Tree MCQs with FREE PDF
50+ Splay Tree MCQs with FREE PDF
50+ Treap MCQs with FREE PDF
50+ Threaded Binary Tree MCQs with FREE PDF
50+ Tango Tree MCQs with FREE PDF
50+ Rope MCQs with FREE PDF