50+ Hash Tables with Quadratic Probing MCQs with FREE PDF

We have the best collection of Hash Tables with Quadratic Probing MCQs and answer with FREE PDF. These Hash Tables with Quadratic Probing MCQs will help you to prepare for any competitive exams like: BCA, MCA, GATE, GRE, IES, PSC, UGC NET, DOEACC Exams at all levels – you just have to practice regularly.

Hash Tables with Quadratic Probing MCQs

1. Which of the following is the correct function definition for quadratic probing?

a) F(i)=i2

b) F(i)=i

c) F(i)=i+1

d) F(i)=i2+1

Answer: F(i)=i2

2. How many constraints are to be met to successfully implement quadratic probing?

a) 1

b) 2

c) 3

d) 4

Answer: 2

3. Which among the following is the best technique to handle collision?

a) Quadratic probing

b) Linear probing

c) Double hashing

d) Separate chaining

Answer: Quadratic probing

4. Which of the following techniques offer better cache performance?

a) Quadratic probing

b) Linear probing

c) Double hashing

d) Rehashing

Answer: Linear probing

5. What is the formula used in quadratic probing?

a) Hash key = key mod table size

b) Hash key=(hash(x)+F(i)) mod table size

c) Hash key=(hash(x)+F(i2)) mod table size

d) H(x) = x mod 17

Answer: Hash key=(hash(x)+F(i2)) mod table size

6. Which of the following schemes does quadratic probing come under?

a) rehashing

b) extended hashing

c) separate chaining

d) open addressing

Answer: open addressing

7. Quadratic probing overcomes primary collision.

a) True

b) False

Answer: True

8. What kind of deletion is implemented by hashing using open addressing?

a) active deletion

b) standard deletion

c) lazy deletion

d) no deletion

Answer: lazy deletion

Hash Tables with Quadratic Probing MCQs PDF Download

50+ Hash Tables Chaining using Linked Lists MCQs PDF Download
50+ Hash Tables Chaining using Doubly Linked Lists MCQs PDF Download
50+ Hash Tables Chaining with Binary Trees MCQs PDF Download
50+ Hash Tables Chaining with List Heads MCQs PDF Download
50+ Hash Tables with Linear Probing MCQs PDF Download
50+ Hashing Functions MCQs PDF Download
50+ Double Hashing MCQs PDF Download
50+ Hash Tree MCQs PDF Download
50+ Min Hash MCQs PDF Download
50+ Direct Addressing Tables MCQs PDF Download