Deep Water MCQ (Class 12) English Chapter 3

We have the best collection of Deep Water MCQ (Class 12) English Chapter-3 and answer with FREE PDF. These Deep Water MCQ (Class 12) English Chapter-3 will help you to prepare for your upcoming exam preparation – you just have to practice regularly.

Deep Water MCQ

1. Who is the author of Deep Water?

(a) William Shakespeare

(b) William George Bernard Shaw

(c) William Wordsworth

(d) William Douglas

Answer: William Douglas

2. At first, why was the writer not much frightened when he was thrown into the pool?

(a) Because he was sleeping

(b) Because he was intoxicated

(c) Because he thought that the lifeguard would come to his rescue

(d) Because of confidence

Answer: Because of confidence

3. What distance Douglas covered while swimming across the lake Wentworth?

(a) 4 miles

(b) 3 miles

(c) 5 miles

(d) 2 miles

Answer: 2 miles

4. What was stopping Douglas to get into the waters of Cascade?

(a) Memories of Washington

(b) Memories of California

(c) Instructions given by the instructor

(d) Memories full of terror in the pool

Answer: Memories full of terror in the pool

5. “I crossed to oblivion, and the curtain of life fell”. What does oblivion mean?

(a) spavilion

(b) changing room

(c) unconsciousness

(d) death

Answer: unconsciousness

6. Why did Douglas’ mother recommend that he should learn swimming at the Y. M.C.A swimming pool?

(a) Because it was local

(b) Because it was safe

(c) Because it was shallow

(d) Because it was shallow and safe

Answer: Because it was shallow and safe

7. At the end of the experience, Douglas felt

(a) happy

(b) released

(c) sad

(d) victorious

Answer: released

8. ‘All we have to fear is fear itself. Who said these words?

(a) Douglas

(b) his instructor

(c) his father

(d) President Roosevelt

Answer: President Roosevelt

9. ‘What do you think you can do to me’? These words were spoken by Douglas to

(a) a shark

(b) to his enemy

(c) to the boy who pushed him

(d) to terror

Answer: to terror

10. Whenever terror struck again, Douglas would start

(a) shouting

(b) laughing

(c) crying

(d) talking to terror

Answer: talking to terror

11. He practised in the pool

(a) ten times a week

(b) five days a week

(c) twice a week

(d) thrice a week

Answer: five days a week

12. After being haunted by fear for many years Douglas decided to learn to swim. He took the help of

(a) his mother

(b) his father

(c) a friend

(d) an instructor

Answer: an instructor

13. When he regained consciousness, he

(a) laughed at his experience

(b) had 104° F fever

(c) shook and cried and didn’t eat anything

(d) told his mother about his misadventure

Answer: shook and cried and didn’t eat anything

15. Douglas went down towards the bottom

(a) only once

(b) twice

(c) thrice

(d) five times

Answer: thrice

16. The water in the pool had a

(a) dirty yellow tinge

(b) a blue reflection

(c) green colour

(d) no colour

Answer: (a) dirty yellow tinge

17. Where was the lake Wentworth?

(a) In New Hampshire

(b) in Washington

(c) in California

(d) in Washington D.C

Answer: (a) In New Hampshire

18. How did Douglas make sure that he had conquered the old terror?

(a) By visiting California

(b) By jumping into the waters

(c) By taking a lesson from the instructor

(d) By swimming into the lake Wentworth

Answer: By swimming into the lake Wentworth

19. Why was Douglas determined to get over his fear of water?

(a) because he wanted to swim in the waters of the Cascade

(b) because his friend had challenged him

(c) because he had a bet on it

(d) because he wanted to win a medal

Answer: because he wanted to swim in the waters of the Cascade

20. Why did Douglas hire an instructor?

(a) To be confident in swimming

(b) To compete with others

(c) To flaunt

(d) To overcome his fear of water and learn swimming

Answer: To overcome his fear of water and learn swimming

21. Why did Douglas hate to walk with bare legs?

(a) Ugly looking legs

(b) Fat legs

(c) Because of skin color

(d) Because of skinny legs

Answer: Because of skinny legs

22. What was the impact of the pool incident?

(a) Developed fear

(b) Became confident

(c) Became overconfident

(d) Hydrophobia was revived

Answer: Hydrophobia was revived

24. What does Douglas do to save himself in the pool?

(a) Used his mind and pushed himself up

(b) Shouted aloud

(c) Called people

(d) Shouted help help

Answer: Used his mind and pushed himself up

25. How did the instructor make Douglas a good swimmer?

(a) Planning

(b) With the help of ropes

(c) By pushing him into the pool

(d) With the help of ropes and belts

Answer: With the help of ropes and belts

26. How did this experience affect the author?

(a) Became fearless

(b) Confident

(c) Overconfident

(d) Became hydrophobic

Answer: Became hydrophobic

27. What were the series of emotions and fears that Douglas experienced when he was thrown into the pool?

(a) Fear

(b) Confidence

(c) Overconfidence

(d) Mixed feelings of confidence and fear

Answer: Mixed feelings of confidence and fear

28. When Douglas tried to yell

(a) everyone came to his rescue

(b) no sound came out

(c) his father arrived

(d) the lifeguard dived to save him up, they hung as

Answer: no sound came out

29. The nine feet seemed to Douglas like

(a) hundred feet

(b) ninety feet

(c) fifty feet

(d) twenty-five feet

Answer: ninety feet

30. Though Douglas was frightened, he was not

(a) afraid to die

(b) going to survive

(c) out of his wits

(d) able to shout for help

Answer: out of his wits

Deep Water MCQ

Water Resources Engineering MCQs with FREE PDF
Water Pollution MCQs with FREE PDF
Pollution Of Air And Water MCQs with FREE PDF
Water Supply Engineering MCQs with FREE PDF
Hydrology MCQs with FREE PDF
Water is Renewable Resource | Why?
In Water Tube Boilers MCQs with FREE PDF
Water Resources MCQs with FREE PDF
Water Conservation MCQs with FREE PDF
Wastewater Treatment MCQs with FREE PDF

Comments