Hydrogen (Dihydrogen as a Fuel) MCQs With Answers

We have the best collection of Dihydrogen as a Fuel MCQs and answer with FREE PDF. These Dihydrogen as a Fuel MCQs will help you to prepare for any competitive exams like: NEET, AIIMS, JEE Mains, JEE Advance, IIT JEE, JIPMER and other Exams at all levels – you just have to practice regularly.

Dihydrogen as a Fuel MCQs

1. What is the problem that arises with hydrogen as a fuel?

a) storage

b) production

c) process

d) availability

Answer: storage

2. Is liquid hydrogen fuel dangerous?

a) yes

b) no

c) may be

d) may not be

Answer: yes

3. Can dihydrogen be used as a Fuel?

a) yes

b) no

c) may be

d) cannot say

Answer: yes

4. What do you think the hydrogen economy involves?

a) transfer

b) production

c) implementation

d) process

Answer: production

5. Hydrogen is stored in an alloy.

a) true

b) false

Answer: true

6. What can photo hydrogen obtain?

a) rotational energy

b) wind energy

c) renewable energy

d) water energy

Answer: renewable energy

7. How can we produce a large scale of hydrogen?

a) titration

b) by electrolysis

c) hydrogenation

d) storage

Answer: hydrogenation

8. Absorption of hydrogen on a metal surface is known as __________

a) adsorption

b) occlusion

c) absorption

d) emission

Answer: occlusion

9. In a hydrogen molecule, when the spins are in the same direction. What is it known as?

a) adsorbent hydrogen

b) nascent hydrogen

c) parahydrogen

d) ortho hydrogen

Answer: ortho hydrogen

10. What is freshly prepared hydrogen known as?

a) nascent hydrogen

b) atomic hydrogen

c) parahydrogen

d) absorbed hydrogen

Answer: nascent hydrogen

Dihydrogen as a Fuel MCQs PDF Download

Hydrogen (Position of Hydrogen in the Periodic Table) MCQs With Answers
Hydrogen (Dihydrogen (H2)) MCQs With Answers
Hydrogen (Preparation of Dihydrogen (H2)) MCQs With Answers
Hydrogen (Properties of Dihydrogen) MCQs With Answers
Hydrogen (Hydrides) MCQs With Answers
Hydrogen (Water) MCQs With Answers
Hydrogen (Hydrogen Peroxide (H2O2)) MCQs With Answers
Hydrogen (Heavy Water (D2O)) MCQs With Answers

Comments