50+ Measurement of Length MCQs and Answers

Measurement of Length MCQs and Answers will play an important role in determining that how much step you take to clear the NEET (National Eligibility Entrance Test), AIIMS (All India Institute of Medical Sciences) and JEE (Joint Entrance Examination) which are conducted by the National Testing Agency (NTA). Measurement of Length MCQs With Answer is very important step for you when you are choosing the right book to prepare the NEET exam. We already discussed about Units And Measurements (Class 11) MCQ and Answer.

Measurement of Length MCQs and Answers

1. How many kilometers make one mile?

a) 1

b) 2.5

c) 0.5

d) 1.6

Answer: d

2. How many kilometers make one nautical mile?

a) 1

b) 1.536

c) 1.852

d) 1.756

Answer: c

3. Usually, what is the least count of a screw gauge?

a) 0.01 cm

b) 0.001 cm

c) 0.1 cm

d) 1 mm

Answer: b

4. How many kilometers make one light year?

a) 9.4607 × 1012 km

b) 9.4607 × 109 km

c) 9.4607 × 1011 km

d) 9.4607 × 1010 km

Answer: d

5. Interplanetary distances are measured in ____

a) Light year

b) Kilometer

c) Megameter

d) Watt

Answer: a

6. Distance between two cities, in standard units will be measured in ______

a) Meter

b) Kilometer

c) Mile

d) Centimeter

Answer: a

7. Which of the following devices cannot measure distance?

a) Vernier Calipers

b) Micrometer

c) Ruler

d) Protractor

Answer: d

8. How many inches are there in 1 yard?

a) 12

b) 36

c) 6

d) 18

Answer: b

More Related Questions

International System of Units MCQs and Answers
Measurement of Mass MCQs and Answers
Measurement of Time MCQs and Answers
Accuracy, Precision of Instruments and Errors in Measurement MCQs
Significant Figures MCQs and Answers
Dimensional Formulae and Equations MCQs and Answers
Dimensional Analysis and its Applications MCQs and Answers