50+ Measurement of Mass MCQs and Answers

Measurement of Mass MCQs and Answers will play an important role in determining that how much step you take to clear the NEET (National Eligibility Entrance Test), AIIMS (All India Institute of Medical Sciences) and JEE (Joint Entrance Examination) which are conducted by the National Testing Agency (NTA). Measurement of Mass MCQs and Answers is very important step for you when you are choosing the right book to prepare the NEET exam. We already discuss about the most the most important chapter Units And Measurements (Class 11) MCQ and Answer. You can check it.

Measurement of Mass MCQs and Answers

1. Mass can be measured using _____

a) Beam balance

b) Clock

c) Our hands

d) Water

Answer: a

2. Mass is a _____

a) Scalar quantity

b) Vector quantity

c) Free quantity

d) Dependent quantity

Answer: a

3. Weight represents ___

a) Mass

b) Time

c) Pressure

d) Force

Answer: d

4. Which one of the following units can be used to measure matter?

a) Kilogram

b) Newton

c) Second

d) Mile

Answer: a

5. Which of the following is the standard unit of measurement of mass?

a) Gram

b) Kilogram

c) Pound

d) Dozen

Answer: b

6. Which of the following is the correct relation?

a) 1 Kg = 100 g

b) 1 Kg = 1 g

c) 1 g = 0.001 Kg

d) 1 g = 0.01 Kg

Answer: c

7. Mass can be explained as _____

a) Amount of space

b) Amount of time

c) Amount of weight

d) Amount of matter

Answer: d

More Related Questions

International System of Units MCQs and Answers
Measurement of Length MCQs and Answers
Measurement of Time MCQs and Answers
Accuracy, Precision of Instruments and Errors in Measurement MCQs
Significant Figures MCQs and Answers
Dimensional Formulae and Equations MCQs and Answers
Dimensional Analysis and its Applications MCQs and Answers

Comments