50+ Significant Figures MCQs and Answers

Significant Figures MCQs and Answers will play an important role in determining that how much step you take to clear the NEET (National Eligibility Entrance Test), AIIMS (All India Institute of Medical Sciences) and JEE (Joint Entrance Examination) which are conducted by the National Testing Agency (NTA). Significant Figures MCQs and Answers is very important step for you when you are choosing the right book to prepare the NEET exam. We already discuss about the most the most important chapter Units And Measurements (Class 11) MCQ and Answer. You can check it.

Significant Figures MCQs and Answers

1. Number of significant digits in 0.0028900 is ______

a) 5

b) 6

c) 7

d) 8

Answer: a

2. What is the number 75.66852 rounded off to 5 significant digits?

a) 75.67

b) 75.669

c) 75.668

d) 75.667

Answer: b

3. The length of a cube is 2.3 cm. What is its volume rounded off to 4 significant digits in cm3?

a) 12.67

b) 12.167

c) 12.17

d) 13

Answer: c

4. How many significant digits are there in 25.33600?

a) 7

b) 8

c) 5

d) 6

Answer: a

5. The number of significant digits in 5.002 is ____

a) 5

b) 4

c) 3

d) 6

Answer: b

6. The volume of a box, 10 m wide, 4.5m, long and 2.3 m high up to 3 significant digits in m3 is ____

a) 104

b) 103.5

c) 103

d) 100

Answer: a

7. How many significant digits are there in 002.5001?

a) 1

b) 5

c) 7

d) 6

Answer: b

8. The length and breadth of a rectangle are 4.5 mm and 5.9 mm. Keeping the number of significant figures in mind, its area in mm2 is ____

a) 22.55

b) 26.55

c) 26.6

d) 22

Answer: b

9. The number of significant digits in 1559.00 is ____

a) 6

b) 5

c) 3

d) 4

Answer: a

10. The number 0.005900, in standard scientific form can be expressed as ______

a) 5.9×103

b) 59×104

c) 5.9×102

d) 5.9×104

Answer: a

More Related Questions

International System of Units MCQs and Answers
Measurement of Length MCQs and Answers
Measurement of Mass MCQs and Answers
Measurement of Time MCQs and Answers
Accuracy, Precision of Instruments and Errors in Measurement MCQs
Dimensional Formulae and Equations MCQs and Answers
Dimensional Analysis and its Applications MCQs and Answers