Jhumming MCQs and Answer – Agriculture

Jhumming MCQs and Answer is a very well created, designed and structured application for learning and improving your Jhumming exam preparation. We already published Agriculture MCQs and Answer that will help you the most.

Jhumming MCQs and Answer

1. Jhumming refers to

(a) Mixed farming

(b) Cooperative farming

(c) Slash and burn agriculture

(d) Commercial farming

Answer: c

2. ‘Slash and burn’ agriculture is also known as

(a) Primitive Subsistence Farming

(b) Intensive Subsistence Farming

(c) Commercial Farming

(d) None of these

Answer: a

3. In Mexico ‘Slash and burn’ agriculture is known as

(a) Milpa

(b) Conuco

(c) Roca

(d) Masole

Answer: a

4. In Central America ‘Slash and burn’ agriculture is known as

(a) Milpa

(b) Conuco

(c) Roca

(d) Masole

Answer: a

5. In Venzuela ‘Slash and burn’ agriculture is known as

(a) Milpa

(b) Conuco

(c) Roca

(d) Masole

Answer: b

6. In Brazil ‘Slash and burn’ agriculture is known as

(a) Milpa

(b) Conuco

(c) Roca

(d) Masole

Answer: c

7. In Central Africa ‘Slash and burn’ agriculture is known as

(a) Milpa

(b) Brazil

(c) Roca

(d) Masole

Answer: d

8. In Indonesia ‘Slash and burn’ agriculture is known as

(a) Ladang

(b) Brazil

(c) Roca

(d) Masole

Answer: a

9. In Vietnam ‘Slash and burn’ agriculture is known as

(a) Milpa

(b) Ray

(c) Roca

(d) Masole

Answer: b

10. In India ‘Slash and burn’ agriculture is known as

(a) Bewar

(b) Dahiya

(c) Podu

(d) Penda

Answer: d

More Related MCQs on Agriculture

Types of Farming
Primitive Subsistence Farming
Intensive Subsistence Farming
Commercial Farming
Cropping Pattern
Food Security
Impact of Globalisation on Agriculture

Comments