Types of Farming MCQs and Answers

In post Types of Farming MCQs and Answers, you will learn about types of farming from the different questions based on the topic types of farming. This is a good post for those students who are preparing their exams relating to agriculture or farming. We already published Agriculture MCQs and Answer that will help you the most.

Types of Farming MCQs and Answers

1. Which one of the following describes a system of agriculture where a single crop is grown on a large area?

(a) Shifting Agriculture

(b) Plantation Agriculture

(c) Horticulture

(d) Intensive Agriculture

Answer: b

2. Which of the following type of Agriculture is practised on small patches of land with the help of tools like hoe, dao and digging sticks?

(a) Primitive Subsistence Farming

(b) Intensive Subsistence Farming

(c) Commercial Farming

(d) None of these

Answer: a

3. Extensive farming takes place in

(a) Large Areas of good quality lands

(b) Small Areas of Poor quality lands

(c) Small areas of good quality

(d) Large Areas of good quality lands

Answer: a

4. What are the types of farming in normadic grazing?

(a) Pastoral/Subsistence/Extensive

(b) Arable/Pastoral/Extensive

(c) Arable/Subsistence/Extensive

(d) Arable/Subsistence/Intensive

Answer: a

5. Cattles and goats survive in which areas

(a) Precipitation low

(b) Rainfall is too low

(c) Rain fall is high

(d) Precipitation is high

Answer: b

6. What is the types of farming in tropics under Cattle Ranching?

(a) Arable/Pastoral/Extensive

(b) Pastoral/Subsistence/Extensive

(c) Pastoral/Commercial/Extensive

(d) Commercial/Subsistence/Extensive

Answer: c

7. ‘Slash and burn’ agriculture is also known as

(a) Primitive Subsistence Farming

(b) Intensive Subsistence Farming

(c) Commercial Farming

(d) None of these

Answer: a

8. In Mexico ‘Slash and burn’ agriculture is known as

(a) Milpa

(b) Conuco

(c) Roca

(d) Masole

Answer: a

9. In Central America ‘Slash and burn’ agriculture is known as

(a) Milpa

(b) Conuco

(c) Roca

(d) Masole

Answer: a

10. In Venzuela ‘Slash and burn’ agriculture is known as

(a) Milpa

(b) Conuco

(c) Roca

(d) Masole

Answer: b

11. In Brazil ‘Slash and burn’ agriculture is known as

(a) Milpa

(b) Conuco

(c) Roca

(d) Masole

Answer: c

12. In Central Africa ‘Slash and burn’ agriculture is known as

(a) Milpa

(b) Brazil

(c) Roca

(d) Masole

Answer: d

13. In Indonesia ‘Slash and burn’ agriculture is known as

(a) Ladang

(b) Brazil

(c) Roca

(d) Masole

Answer: a

14. In Vietnam ‘Slash and burn’ agriculture is known as

(a) Milpa

(b) Ray

(c) Roca

(d) Masole

Answer: b

15. In India ‘Slash and burn’ agriculture is known as

(a) Bewar

(b) Dahiya

(c) Podu

(d) Penda

Answer: d

More Related MCQs on Agriculture

Primitive Subsistence Farming
Jhumming
Intensive Subsistence Farming
Commercial Farming
Cropping Pattern
Food Security
Impact of Globalisation on Agriculture

Comments