100+ Book And Author GK Question and Answers

These Book And Author GK Question and Answers are the most important part of your competitive examinations like SSC/UPSC/APSC/Bank etc.

Book And Author GK Question and Answers

1. Who is the author of the Popular Book Half Girlfriend?

a) Chetan Bhagat

b) Amrita Pritam

c) Jhumpa Lahiri

d) Khushwant Singh

Answer: a

2. Who is the author of the book The Company of Women?

a) R. K. Narayan

b) Khushwant Singh

c) Rabindranath Tagore

d) Ruskin Bond

Answer: b

3. Who is the author of the novel ‘The Suitable boy’?

a) Arundhati Roy

b) Sarat Chandra Chattopadhyay

c) Vikram Seth

d) Ruskin Bond

Answer: c

4. Who is the author of the book Delhi: A Novel?

a) Khushwant Singh

b) Tulsidas

c) Kautilya

d) Abul Fazal

Answer: a

5. Who is the author of the novel Pinjar?

a) Amrita Pritam

b) Salman Rushdie

c) Vikram Seth

d) Amitav Ghosh

Answer: a

6. Who is the author of the book Broken Wings?

a) Meira Kumar

b) Indira Gandhi

c) Sushma Swaraj

d) Sarojini Naidu

Answer: d

7. Who is the author of the book Devadas?

a) Sarat Chandra Chattopadhyay

b) Bankim Chandra Chatterjee

c) Rabindranath Tagore

d) None of the above

Answer: a

8. Who is the author of the book Hind Swaraj?

a) Sardar Patel

b) Mahatma Gandhi

c) Jawaharlal Nehru

d) Sarojini Naidu

Answer: b

9. Who is the author of the book Kora Kagaz?

a) Anita Desai

b) Amrita Pritam

c) Arundhati Roy

d) Kiran Desai

Answer: b

10. Who is the author of the book The Immortals of Meluha?

a) Amish Tripathi

b) Amit Chaudhuri

c) Amitav Ghosh

d) None of the above

Answer: a

11. Who is the author of the book Meghdoot?

a) Kalidas

b) Tulsidas

c) Kautilya

d) Abul Fazal

Answer: a

12. Who is the author of the book Meghdoot?

a) Kalidas

b) Tulsidas

c) Kautilya

d) Abul Fazal

Answer: a

13. Who is the author of the book The White Tiger?

a) Aravind Adiga

b) Salman Rushdie

c) Vikram Seth

d) Amitav Ghosh

Answer: a

14. Who is the author of the book The Algebra of Infinite Justice?

a) Anita Desai

b) Kiran Desai

c) Arundhati Roy

d) Ashapurna Devi

Answer: c

15. Who is the author of the book Plague?

a) Samuel Beckett

b) V. S. Naipaul

c) Albert Camus

d) None of the above

Answer: c

16. Who is the author of the book Rangbhoomi?

a) Mahashweta Devi

b) Harishankar Parsai

c) Prem Chand

d) Gulzar

Answer: c

17. Who is the author of the book Annihilation of Caste?

a) B. R. Ambedkar

b) Mahatma Gandhi

c) Jawaharlal Nehru

d) None of the above

Answer: a

18. Who is the author of the book Milkman?

a) Anna Burns

b) Margret Atwood

c) Hilary Mantel

d) None of the above

Answer: a

19. Which of the following writers received a joint Booker Prize in 2019?

a) Margaret Atwood and Bernardine Evaristo

b) Hilary Mantel and Anna Burns

c) Arundhati Roy and Kiran Desai

d) None of the above

Answer: a

20. Which of the following books have been written by Margret Atwood?

a) The handmaid’s tale

b) The testaments

c) The blind assassin

d) All of the above

Answer: d

21. Who is the author of the book Life of Pi?

a) Yann Martel

b) George Saunders

c) Salman Rushdie

d) Amitav Ghosh

Answer: a

22. Which of the following books have been written by V.S. Naipaul?

a) In a Free State

b) An Area of Darkness

c) The Loss of El Dorado

d) All of the above

Answer: d

23. Who is the author of the book Tamas?

a) Prem Chand

b) Amrita Pritam

c) Bhishm Sahni

d) Vikram Seth

Answer: c

24. Who is the author of the book Saheb Bibi Golam?

a) Bhishm Sahni

b) Prem Chand

c) Amrita Pritam

d) Bimal Mitra

Answer: d

25. Who is the author of the book A Tale of Two Cities?

a) Charles Dickens

b) Charles Darwin

c) Cervantes

d) Albert Camus

Answer: a

26. Who is the author of the book Origin of Species?

a) Charles Dickens

b) Shakespeare

c) Charles Darwin

d) Samuel Taylor Coleridge

Answer: c

27. Who is the author of the book New Dimensions of India’s Foreign Policy?

a) Atal Bihari Vajpayee

b) Abdul Kalam Azad

c) Amit Chaudhuri

d) Raghuram Rajan

Answer: a

28. Who is the author of the book India Wins Freedom?

a) Akhilesh Tilotia

b) Amitav Ghosh

c) Abdul Kalam Azad

d) A. B. Vajpayee

Answer: c

29. Which of the following books have been written by Abul Fazal?

a) Ain-i-Akbari

b) Akbar-Nama

c) Both of them

d) None of them

Answer: c

30. Who is the author of the book Wealth of Nations?

a) Raghuram Rajan

b) John Maynard Keynes

c) Adam Smith

d) None of the above

Answer: c

31. Who is the author of the book By God’s Decree?

a) Kapil Dev

b) Sachin Tendulkar

c) Rahul Dravid

d) Virat Kohli

Answer: a

32. Who is the author of the book Area of Darkness?

a) Amitav Ghosh

b) V. S. Naipaul

c) Vikram Seth

d) Khushwant Singh

Answer: b

33. Who is the author of the book One Night at the Call Centre?

a) V. S. Naipaul

b) Chetan Bhagat

c) Vikram Seth

d) Amitav Ghosh

Answer: b

34. Who is the author of the book My Experiment with Truth?

a) Bal Gangadhar Tilak

b) Lala Lajpat Rai

c) Jawaharlal Nehru

d) Mahatma Gandhi

Answer: d

35. Who is the author of the book Panchtantra?

a) Kalidas

b) Vishnu Sharma

c) Tulsidas

d) Prem Chand

Answer: b

36. Who is the author of the book Rajatarangini?

a) Kalhana

b) Kalidas

c) Prem Chand

d) Gulzar

Answer: a

37. Which of the following books have been written on Amitav Ghosh?

a) The Shadow Lines

b) The Imam and the Indian

c) The Hungry Tide

d) All of the above

Answer: d

38. Which of the following books have been written by Anita Desai?

a) Fasting, Feasting

b) Games at Twilight

c) Journey to Ithaca

d) All of the above

Answer: d

39. Who is the author of the book Discovery of India?

a) Sardar Patel

b) Atal Bihari Vajpayee

c) Jawaharlal Nehru

d) Rabindranath Tagore

Answer: c

40. Who is the author of the book Development as Freedom?

a) Raghuram Rajan

b) Abhijeet Banerjee

c) Amartya Sen

d) None of the above

Answer: c

41. Who is the author of the book Gita Rahasya?

a) Lala Lajpat Rai

b) Bhagat Singh

c) Bal Gangadhar Tilak

d) Sarojini Naidu

Answer: c

42. Who is the author of the book Eternal India?

a) Indira Gandhi

b) Sarojini Naidu

c) Sushma Swaraj

d) Mahatma Gandhi

Answer: a

43. Who is the author of the book India-From Midnight to the Millennium?

a) Amartya Sen

b) Sashi Tharoor

c) Abhijeet Banerjee

d) None of the above

Answer: b

44. Who is the author of the book Gora?

a) V. S. Naipaul

b) Vikram Seth

c) Bankim Chandra Chaterjee

d) Rabindranath Tagore

Answer: d

45. Who is the author of the book The Making of India?

a) Akhilesh Tilotia

b) Amartya Sen

c) Amit Chaudhuri

d) Amitav Ghosh

Answer: a

46. Who is the author of the book A Suitable Boy?

a) Salman Rushdie

b) Arundhati Roy

c) Amitav Ghosh

d) Vikram Seth

Answer: d

47. Who is the author of the book An Autobiography?

a) Sardar Patel

b) Jawaharlal Nehru

c) Atal Bihari Vajpayee

d) S. Radhakrishnan

Answer: b

48. Who is the author of the book Arthashastra?

a) Kautilya

b) Abul Fazal

c) Tulsiram

d) None of the above

Answer: a

49. Who is the author of the book Ashtadhyayi?

a) Tukaram

b) Panini

c) Kautilya

d) None of the above

Answer: b

50. Who is the author of the book Anandmath?

a) Rabindranath Tagore

b) Mahatma Gandhi

c) Bankim Chandra Chatterjee

d) B. R. Ambedkar

Answer: c