TOP 100+ General Knowledge Quiz for 9 Year Olds (Most Valuable)

How well do you think you know general knowledge? Find out by taking this fun General Knowledge Quiz for 9 Year Olds. This quiz is great fun and is based on the world around us, things like their views on life, at home and school and presents them in a fun way. The 9-year old quiz is designed to be neither too difficult or too easy, but it’s enough to see if you know your stuff!

General Knowledge Quiz for 9 Year Olds

1. Which is the largest plateau in the world?

Answer: Tibetan Plateau

2. Which is the instrument used to measure Blood pressure?

Answer: Sphygmomanometer

3. What color symbolizes peace?

Answer: White

4. Who is the founder of Microsoft?

Answer: Bill Gates

5. During which year did World War I begin?

Answer: 1914

6. How many Cricket world cups does India have?

Answer: 2

7. Global warming is caused by the excess of which type of gas?

Answer: Carbon dioxide

8. How many cards are there in a complete pack of cards?

Answer: 52

9. What is the name of the biggest rainforest in the world?

Answer: The Amazon

10. Which the African nation is famous for chocolate?

Answer: Ghana

11. What makes up (approx.) 80% of our brain’s volume?

Answer: Water

12. Which instrument is used for measuring wind speed?

Answer: Anemometer

13. ‘Stars and Stripes’ is the nickname of the flag of which country?

Answer: United States of America

14. Which language is used by the computer to process data?

Answer: Binary language

15. What covers approximately 71% of the Earth’s surface: Land or water?

Answer: Water

16. Which is the hardest substance available on earth?

Answer: Diamond

17. Which is the biggest desert in the world?

Answer: Sahara desert

18. Which country gifted The Statue of Liberty to the United States?

Answer: France

19. What is the name of the Greek God of music?

Answer: Apollo

20. What does the “SIM” in the SIM card stand for?

Answer: Subscriber Identity Module

21. Which is the first element on the periodic table of elements?

Answer: Hydrogen

22. Which is the longest written Constitution in the world?

Answer: India

23. What is the largest joint in the human body?

Answer: Knee

24. Which is the smallest bone in the human body?

Answer: Stapes (Ear bone)

25. Which instrument is used to measure Atmospheric Pressure?

Answer: Barometer

26. Which is the largest continent in the world?

Answer: Asia

27. Who is the inventor of the electric Bulb?

Answer: Thomas Alva Edison

28. On whose memory Nobel Prize is awarded?

Answer: Alfred Nobel

29. Who is the first woman to go to space?

Answer: Valentina Tereshkova

30. What is HCl?

Answer: Hydrochloric acid

31. What is currency of China?

Answer: Renminbi

32. In which direction does the sunrise?

Answer: East

33. Which is the world’s largest flower?

Answer: Rafflesia

34. How many zeros are there in one hundred thousand?

Answer: Five

35. How many hours are there in two days?

Answer: 48 hours (24+24)

36. How many months of the year have 31 days?

Answer: 7 (January, March, May, July, August, October and December)

37. How many weeks are there in one year?

Answer: 52

38. Which are the colors in a rainbow?

Answer: Violet, Indigo, Blue, Green, Yellow, Orange, Red

39. How many bones does an adult human have?

Answer: 206

40. Who was the first man to walk on the moon?

Answer: Neil Armstrong

41. How many millimeters are there in 1cm?

Answer: 10

42. Which is the nearest star to planet earth?

Answer: Sun

43. Which is the longest river on the earth?

Answer: Nile

44. Which is the principal source of energy for earth?

Answer: Sun

45. How many lungs does the human body have?

Answer: Two

46. What is the standard taste of the water?

Answer: Water is tasteless

47. Which is the tallest mountain in the world?

Answer: Mount Everest

48. Which is the fastest animal on the land?

Answer: Cheetah

49. Which continent is known as ‘Dark’ continent?

Answer: Africa

50. Which planet is known as the Red Planet?

Answer: Mars

51. Which is the most sensitive organ in our body?

Answer: Skin

52. Which is the largest ocean in the world?

Answer: Pacific Ocean

53. Which day is observed as World Environment Day?

Answer: June 5

54. How many years are there in a century?

Answer: One Hundred

55. Which is the largest country in the world?

Answer: Russia (By area)

56. Who invented the Computer?

Answer: Charles Babbage

57. How many players are there in a cricket team?

Answer: 11

58. Which day is observed as World Literacy Day?

Answer: September 8

59. Who is the inventor of Radio?

Answer: Marconi

60. Which place is known as the roof of the world?

Answer: Tibet

61. How many teeth does a healthy adult have including the wisdom teeth?

Answer: 32

62. Which gas is most abundant in the earth’s atmosphere?

Answer: Nitrogen

63. How many people are there in the world?

Answer: Over 7 billion

64. Which is the continent with the most number of countries?

Answer: Africa

65. Which is the most common non-contagious disease in the world?

Answer: Tooth Decay

66. How many strings does a violin have?

Answer: Four

67. How many planets are there in our solar system?

Answer: 8

68. Which is the hottest continent on Earth?

Answer: Africa

69. Which is the smallest continent in the world?

Answer: Australia

70. How many years are there in a millennium?

Answer: 1000

71. Which country is home to the kangaroo?

Answer: Australia

72. Who painted the Mona Lisa?

Answer: Leonardo da Vinci

73. Who invented the telephone?

Answer: Alexander Graham Bell

74. What does the Internet prefix WWW stand for?

Answer: World Wide Web

75. How much of Earth’s surface is covered by ocean?

Answer: 71%

76. Who discovered Penicillin in 1928?

Answer: Alexander Fleming

77. How many stars are there in the American flag?

Answer: 50

78. What do you call a type of shape that has five sides?

Answer: Pentagon

79. Which way is anti-clockwise, left or right?

Answer: Left

80. How many equal sides does an isosceles triangle have?

Answer: 2

81. Which is the coldest location in the earth?

Answer: East Antarctica

82. Who discovered electricity?

Answer: Benjamin Franklin

83. Which is the most widely spoken language in the world?

Answer: Mandarin (Chinese)

84. Which two parts of the body continue to grow for your entire life?

Answer: Nose and Ears

85. The largest ‘Democracy’ in the world?

Answer: India

86. Who is the inventor of Television?

Answer: John Logie Baird

87. Ball, Bat, Stump, Hockey stick

Answer: Hockey stick

88. Hen, Dove, Pigeon, Cat

Answer: Cat

89. Hammer, Blacksmith, Carpenter, Cobbler

Answer: Hammer

90. Jeep, Car, Bike, Boat

Answer: Boat

91. Doctor, Surgeon, Nurse, Teacher

Answer: Teacher

92. Mother, Father, Brother, Friend

Answer: Friend

93. Earth, Mercury, Jupiter, Pluto

Answer: Pluto

94. Cabbage, Potato, Capsicum, Tomato

Answer: Potato

95. Pen, Pencil, Eraser, Ink Pen

Answer: Eraser

96.  Aeroplane, Helicopter, Ship, Jet

Answer: Ship

97. Carrot, Mango, Banana, Apple

Answer:  Carrot

98. Cow, Lion, Dog, Cat

Answer: Lion

99. 2,6,7,10

Answer: 7

100. P.J. Abdul Kalaam, C.V. Raman, Issac Newton, William Shakespeare

Answer: William Shakespeare

101. Dispur, Pune, Patna, Shimla

Answer: Pune

102. 1, 2, 4, 5

Answer: 4

103. Asia, Europe, China, Australia

Answer: China

104. Radio, Television, Loudspeaker, Stereo

Answer: Television

105. Respiration, Digestion, Excretion, Photosynthesis

Answer: Photosynthesis

106. Hydrogen, Hypochlorite, Helium, Lithium

Answer: Hypochlorite

107. Noun, Pronoun, Articles, Adverb

Answer: Articles

General Knowledge Quiz for 9 Year Olds – Importance

Is it important to have general knowledge? Knowledge is power. So, it’s important to have knowledge. As a human being, it’s our responsibility to know everything about the world, society, nature and the universe we live in. Without knowledge, we are just like a bird without wings.

General Knowledge Quiz for 9 Year Olds - Importance
TOP 100+ General Knowledge Quiz for 9 Year Olds (Most Valuable) 2

If you don’t know anything about how the world works or what’s happening around you, you can’t imagine that how much you’re missing from your life. Lack of knowledge will make your life boring and miserable.

Why Knowledge is Important?

The only way to understand the world better is through knowledge. It’s one of the most powerful tools we have at our disposal to improve our life and make us successful in every area of life.

Knowledge makes you feel empowered, confident and valuable for the society. It can help you achieve your goals, get success in your career and improve your business. It will also help you in making better decisions and choices in life.

Knowledge improves communication skills and helps in building meaningful relationships with people around us. With knowledge comes wisdom and with wisdom comes power.

Comments