Operating System MCQ and Answers – File System – Performance

These Operating System MCQ and Answers – File System – Performance are asked in various examinations including BCA, MCA, GATE, and other tests. The questions based on the below Operating System MCQ and Answers – File System – Performance test your basic knowledge of MCQs on the topic of Operating Systems and the level of comprehension and grasp that you hold.

Operating System MCQ and Answers – File System – Performance

1. By preallocating the inodes and spreading them across the volume, we ___________ the system performance.

a) improve

b) decrease

c) maintain

d) do not affect

Answer: a

2. ____________ writes occur in the order in which the disk subsystem receives them, and the writes are not buffered.

a) Asynchronous

b) Regular

c) Synchronous

d) Irregular

Answer: c

3. In ___________ writes, the data is stored in the cache.

a) Asynchronous

b) Regular

c) Synchronous

d) Irregular

Answer: a

4. A file being read or written sequentially should not have its pages replaced in LRU order, because _____________

a) it is very costly

b) the most recently used page will be used last

c) it is not efficient

d) all of the mentioned

Answer: b

5. In the optimized technique for sequential access ___________ removes a page from the buffer as soon as the next page is requested.

a) write ahead

b) read ahead

c) free-behind

d) add-front

Answer: c

6. With _______ a requested page and several subsequent pages are read and cached.

a) write ahead

b) read ahead

c) free-behind

d) add-front

Answer: b

7. _______ tend to represent a major bottleneck in system performance.

a) CPUs

b) Disks

c) Programs

d) I/O

Answer: b

8. In UNIX, even an ’empty’ disk has a percentage of its space lost to ______

a) programs

b) inodes

c) virtual memory

d) stacks

Answer: b

Comments