Operating System MCQ and Answers – Robustness of Distributed Systems

These Operating System MCQ and Answers – Robustness of Distributed Systems are asked in various examinations including BCA, MCA, GATE, and other tests. The questions based on the below Operating System MCQ and Answers – Robustness of Distributed Systems test your basic knowledge of MCQs on the topic of Operating Systems and the level of comprehension and grasp that you hold.

Operating System MCQ and Answers – Robustness of Distributed Systems

1. Header are ______ when data packet moves from upper to the lower layers?

a) Modified

b) Removed

c) Added

d) All of the mentioned

Answer: c

2. Which layer lies between the transport layer and data link layer?

a) Physical

b) Network

c) Application

d) Session

Answer: b

3. Which of the following is an application layer service?

a) Mail service

b) File transfer

c) Remote access

d) All of the mentioned

Answer: d

4. What are the different ways distributed may suffer?

a) Failure of a link

b) Failure of a site

c) Loss of message

d) All of the mentioned

Answer: d

5. What are design issues in distributed system structure?

a) Scalability

b) Fault-tolerance

c) Clustering

d) All of the mentioned

Answer: d

6. In which OSI layer encryption and decryption happens?

a) Application

b) Presentation

c) Transport

d) Data Link

Answer: b

7. What are the important steps followed when recovery from failure happens?

a) Post repairing integration with main system should happen smoothly and gracefully

b) Upon link failure both parties at end must not be notified

c) Fault recovery system must me adjusted

d) Failures are logged systematically

Answer: a

8. How many layers does the Internet model ISO consist of?

a) Three

b) Five

c) Seven

d) Eight

Answer: c

9. Which layer is responsible for The process-to-process delivery?

a) Network

b) Transport

c) Application

d) Physical

Answer: b

10. Which layer is the layer closest to the transmission medium?

a) Physical

b) Data link

c) Network

d) Transport

Answer: a

Comments