TOP 100+ Drinks Quiz Questions and Answers (Trivia)

Drinks Quiz Questions and Answers: Like many other people, you might have a relaxing drink after a hard day. Well, here we will share with you some quiz questions and answer based on the drinks theme. The quiz is based on general knowledge that was compiled by the specialists in order to help you know more about drinks and beverages. We already published Alcohol Quiz Questions and Answers. Check it now.

Drinks Quiz Questions and Answers

1. Which cocktail, often served with salt or sugar on the rim of the glass, consists of tequila, triple sec, and lime or lemon juice?

Answer: A margarita

2. Which European country is the world’s top consumer of coffee per capita?

Answer: Finland

3. Give us the shape and colour of the logo found on Newcastle Brown Ale bottles?

Answer: Blue star

4. Which mineral water company obtains its water from the same geothermal spring that feeds St. Ann’s Well in the Peak District?

Answer: Buxton

5. Whisky in Gaelic reads uisge beathe, what does this mean?

Answer: Water of life

6. Which drinks company was founded as the British Vitamin Products Company in Chelmsford in the mid-nineteenth century?

Answer: Britvic

7. Frappuccino is a trademarked brand of which company?

Answer: Starbucks

8. Name the beer cocktail made from Guinness and Champagne?

Answer: Black Velvet

9. Which British drink was originally a type of light mead and is traditionally made from Taraxacum officinale and Arctium lappa?

Answer: Dandelion and burdoc

10. What sort of drink is oolong?

Answer: A traditional Chinese tea

11. Which soft drink was first developed in West Germany in 1959 as Fanta Klare Zitrone and has been advertised with the slogan ‘Obey Your Thirst’?

Answer: Sprite

12. Which organisation in St Albans, England, promotes real ale, real cider and the traditional British pub?

Answer: CAMRA

13. Which country is the largest exporter of coffee in the world? And which Asian country comes second?

Answer: Brazil And Vietnam

14. Which English marketer of tea opened Britain’s first known tea room in 1706 and owns the world’s oldest in continuous use logo?

Answer: Twinnings

15. The advertising campaign for which drink made the Beverley Sisters, who were working as typists, a household name?

Answer: Ovaltine

16. The Mendoza Province is which countries most important wine region?

Answer: Argentina

17. What’s the main alcoholic beverage in a pina colada?

Answer: Rum

18. Which brand was invented by New Orleans bartender Martin Wilkes in 1874?

Answer: Southern Comfort

19. Who invented Coca-Cola in the late 19th century?

Answer: John Pemberton

20. Which cocktail is made with vodka, triple sec, cranberry juice, and freshly squeezed lime juice?

Answer: Cosmopolitan or Cosmo

21. The French brandy Calvados is made from which fruit?

Answer: Apples

22. Which brand of beer does Homer Simpson drink?

Answer: Duff Beer

23. Beer Street and Gin Lane were designed in 1751 to depict the evils of gin as opposed to the merits of beer by which English artist?

Answer: William Hogarth

24. Which spirits company has a distinctive bat logo and is associated with the advertising slogan ‘Welcome to the Latin Quarter’?

Answer: Bacardi

25. From which drink did rapper Cardi B take her stage name?

Answer: Bacardi

26. France has champagne and Italy has prosecco but what is the traditional Spanish sparkling wine called?

Answer: Cava

27. What name could refer to a type of sherry glass in the UK, a 425ml beer glass in most Australian states or a 285ml beer glass in South Australia?

Answer: A schooner

28. Which popular spirit is distilled from the Agave cactus?

Answer: Tequila

29. And which berry is used to make gin?

Answer: Juniper

30. What name is given to rough, dry and often strong cider brewed particular in the West Country of England?

Answer: Scrumpy

31. Scotch and Irish are most famously variants of which spirit?

Answer: Whisky / Whiskey

32. Which rum-based Caribbean spirit shares its name with a Californian beach?

Answer: Malibu

33. Which fortified wine is the town of Jerez in Spain famous for?

Answer: Sherry

34. What are the two main ingredients of a Snakebite?

Answer: Cider and Lager

35. Which toolbox item gives its name to a cocktail of vodka and orange juice?

Answer: Screwdriver

36. What makes a White Russian white?

Answer: Milk

37. Which grape is the most produced wine in Argentina?

Answer: Malbec

38. In which country would you find the wine regions of Stellenbosch and Swartland?

Answer: South Africa

39. Which country is home to the rice wine, sake?

Answer: Japan

40. What flavour are the liqueurs Cointreau and Grand Marnier?

Answer: Orange

41. Which drink is often described as having body, legs and nose and could also be flabby or fleshy?

Answer: Wine

42. Complete this quote attributed to Winston Churchill when Lady Astor chided him for being drunk: “Well you, Madam, are ugly. In the morning…“

Answer: …I shall be sober

43. What sort of vessel did England cricketer Andrew Flintoff infamously fall off after a drinking spree in the Caribbean in 2007?

Answer: A pedalo

44. Typically involving tasks such as balancing on one leg and walking nine steps heel to toe in a straight line, FST stands for Field… what?

Answer: Sobriety Test

45. Which communal living animals often get so drunk from fermented nectar that they have mid-air collisions or cannot find their way home?

Answer: Bees

46. Complete this quotation attributed to W.C. Fields: “I cook with wine. Sometimes I even…“

Answer: …put it in the food

47. Which British football club director and celebrity cook may have had a few sharpeners when she came out at half time during her side’s defeat to Manchester City and implored the crowd “Where are you? Let’s be having you? We need a twelfth man out here”?

Answer: Delia Smith

48. Which American author and drinker said “Always do sober what you said you would do drunk. That will teach you to keep your mouth shut.“

Answer: Ernest Hemingway

49. Which major winning golfer, once arrested outside Hooters, has a cocktail of iced tea, vodka and lemonade named after him?

Answer: John Daly

50. How does this Frank Sinatra quotation end: “I feel bad for people who don’t drink. When they wake up in the morning…“?

Answer: …that’s the best they’re going to feel all day.

51. Which city suffered The Great Beer Flood of 1814?

Answer: London

52. Beer is the most popular alcoholic drink in the world. Water and which other non-alcoholic drink are the only more widely-consumed beverages?

Answer: Tea

53. Cascade, Amarillo, Fuggle and Goldings are varieties of what?

Answer: Hops

54. In which month does most of Oktoberfest typically take place?

Answer: September

55. Which country consumes the most beer in the world?

Answer: China

56. And which central European country consumes the most beer per capita?

Answer: Czech Republic

57. What does IPA stand for?

Answer: India Pale Ale

58. What name is given to the game where competitors attempt to bounce a table tennis ball into their opponents’ cups?

Answer: Beer Pong

59. To the nearest thousand, how many years B.C. was beer first brewed in China?

Answer: 7000 BC

60. In addition to being brewers, what is the occupation of the producers of Trappist beers such as Chimay?

Answer: Monks

61. Kirsch is a fruit brandy traditionally made from which fruit?

Answer: Cherries

62. What was the last name of the 1850s London oyster bar owner that offered a gin-based drink in a small tankard known as a ‘No. 1 Cup’?

Answer: Pimm

63. Which invention by Thomas Sullivan around 1908 made up just 3 per cent of the British market in the early 1960s?

Answer: The teabag

64. Which country is home to the Pisco Sour cocktail?

Answer: Peru

65. Which spirit is added to Irish coffee?

Answer: Whisky

Comments