Best 90s Music Multiple Choice Quiz and Answers

90s Music Multiple Choice Quiz and Answers: As a kid of the 90s, I was ecstatic when my buddy suggested we create a 90s song list trivia game. You see, music is an integral part of our lives. While we all have different tastes in music, there are always a few songs that we can all relate to. These are the songs that you hear on the radio and think, “man that brings me back”. The following quiz was designed to hit on some of those moments!

90s Music Multiple Choice Quiz and Answers

1. Boyz II Men sang the praises of what city, their hometown, in their debut 1991 single?

A. Omaha

B. Atlanta

C. Boston

D. Philadelphia

Answer: Philadelphia

2. What 1990 M.C. Hammer hit featured a sample from Rick James’ “Super Freak”?

A. Dancing Machine

B. They Put Me In The Mix

C. U Can’t Touch This

D. 2 Legit 2 Quit

Answer: U Can’t Touch This

3. Which 1990 rap hit featured a sample of “Under Pressure” from Queen and David Bowie?

A. Cool As Ice

B. Ice Ice Baby

C. Fight The Power

D. Play That Funky Music

Answer: Ice Ice Baby

4. Janet Jackson’s “Escapade” was taken from what 1990 concept album?

A. Rhythm Nation: 1814

B. The Pleasure Principle

C. All For You

D. Control

Answer: Rhythm Nation: 1814

5. Which Civil Rights icon sued Outkast over 1998 single that bore her name?

A. Myrlie Evers

B. Rosa Parks

C. Coretta Scott King

D. Fannie Lou Hamer

Answer: Rosa Parks

6. Ironic was one of five hit singles from which artist’s “Jagged Little Pill” album?

A. Celine Dion

B. Alanis Morissette

C. Mariah Carey

D. Martha Wash

Answer: Alanis Morissette

7. Which band’s debut single, “Hold My Hand”, featured backing vocals by David Crosby?

A. Creed

B. Hootie & The Blowfish

C. The Dave Matthews Band

D. Nickleback

Answer: Hootie & The Blowfish

8. Dr. Dre’s “Nuthin’ But a ‘G’ Thang” featured an appearance by what up-and-coming rapper?

A. Jay-Z

B. Nas

C. Snoop Doggy Dogg

D. Tupac Shakur

Answer: Snoop Doggy Dogg

9. Which nine-minute, 1991 Guns N’ Roses hit was based on a short story by Del James?

A. Welcome To The Jungle

B. Sweet Child O’ Mine

C. Patience

D. November Rain

Answer: November Rain

10. What rocker won an Oscar for Best Song from a Motion Picture for 1994’s “Streets of Philadelphia”?

A. Bruce Springsteen

B. Elton John

C. Rick Springfield

D. Billy Joel

Answer: Bruce Springsteen

11. The chorus of what 1991 Metallica hit includes the line, “We’re off to Never Never Land”?

A. Enter Sandman

B. One

C. Master Of Puppets

D. Nothing Else Matters

Answer: Enter Sandman

12. The Latin duo Los Del Rio popularized what dance craze with a 1996 Spanish-language hit?

A. The Macarena

B. The Cha-Cha Slide

C. The Chicken Dance

D. The Achy Breaky

Answer: The Macarena

13. Some Gave All from Billy Ray Cyrus topped the charts for 17 weeks on the success of what single?

A. Boot Scootin’ Boogie

B. Dance With Me

C. Friends In Low Places

D. Achy Breaky Heart

Answer: Achy Breaky Heart

14. I Want It That Way was a hit single from what 1999 Backstreet Boys album?

A. Millennium

B. Never Gone

C. Black & Blue

D. Unbreakable

Answer: Millennium

15. Elton John released his “Candle In The Wind 1997” as a tribute to whom?

A. Marlene Dietrich

B. Dinah Shore

C. Princess Diana

D. Freddie Mercury

Answer: Princess Diana

16. Bootsy Collins, Maceo Parker, and rapper Q-Tip all appeared on what 1990 Deee-Lite hit?

A. Groove Is In The Heart

B. Gettin’ Jiggy Wit It

C. Interstate Love Song

D. Tubthumping

Answer: Groove Is In The Heart

17. R. Kelly’s “I Believe I Can Fly” was featured in what live-action/animated film?

A. Space Jam

B. Cool World

C. Waking Life

D. Who Framed Roger Rabbit

Answer: Space Jam

18. Puff Daddy’s “I’ll Be Missing You” features a sample of what 1990’s Police hit?

A. Synchronicity

B. Don’t Stand So Close To Me

C. King Of Pain

D. Every Breath You Take

Answer: Every Breath You Take

19. In VH1’s “Songs of the 90’s”, which song was voted #1?

A. Nirvana’s “Smells Like Teen Spirit”

B. Tupac’s “I Ain’t Mad At Cha”

C. Beck’s “I’m A Loser”

D. None of these

Answer: Nirvana’s “Smells Like Teen Spirit”

20. What was the first major hit single for Third Eye Blind?

A. Freshmen

B. Semi-Charmed Life

C. Parklife

D. Jumper

Answer: Semi-Charmed Life


Best 90s Music Quiz with AnswersClick Here
Pop Culture Quiz With AnswersClick Here
Pop Quiz Questions And AnswersClick Here
Funny Music Quiz Questions with AnswersClick Here

Comments