TOP 100+ Farm Animal Trivia Questions And Answers

If you love animals, then this Farm Animal Trivia questions and answers might be a real eye-opener for you. It’s one thing to learn about different farm animals from a book, it’s another to go out of your way to find out how diverse these creatures are. This article features dozens of Farm Animal Trivia Questions and Answers and you will surely be amazed by the content.

Farm Animal Trivia Questions And Answers

1. What is considered the most intelligent farm animal?

Answer: The pig

2. What is the fastest movement of a horse’s natural paces?

Answer: A canter

3. What items can be made from tallow, the fat of sheep?

Answer: Soap and candles

4. Do pigs sweat?

Answer: No, they have no sweat glands.

5. How does a baby lamb identify its mother?

Answer: By her bleat

6. What is a group of pigs called?

Answer: A sounder

7. How many toes do sheep have on each foot?

Answer: Two

8. What do cows do when a storm is coming?

Answer: Lie down

9. What farm animals can get sunburned?

Answer: Pigs and light-colored horses

10. How much wool can one mature ewe (female sheep) produce in a year?

Answer: 7 to 10 pounds

11. How much does the average horse eat each year?

Answer: Seven times its own weight

12. Why does a hen cluck?

Answer: To reassure their chicks

13. What popular household pet has around 75 million in the US alone?

Answer: Dog

14. What is the larval stage of amphibians, able to grow into frogs and salamanders?

Answer: Tadpole

15. What animal was made globally famous by the SEGA video game Sonic?

Answer: Hedgehog

16. What bird is a predator by nature and the national emblem of the United States of America?

Answer: Bald Eagle

17. What animal lives mainly in trees, and is apparently the slowest animal on the planet, taking up to 2 weeks to digest food?

Answer: Sloth

18. On what continent would you find the only giraffes in the wild?

Answer: Africa

19. Which cute little marine creature hold hands with their friends to keep themselves from drifting apart while sleeping?

Answer: Sea otter

20. What bird beats its wings between 60 and 80 times per second?

Answer: Hummingbird

21. Which land mammal, native to central and south America, has a tongue that stretches to two feet in length?

Answer: Anteater

22. What is the name of the dog in the Disney and Pixar Toy Story films?

Answer: Slinky

23. How many arms do most starfish have?

Answer: Five

24. How many eyes do most spiders have?

Answer: Eight

25. What is a group of wolves called?

Answer: A pack

26. Which bird is a symbol for peace?

Answer: The dove

27. What are baby kangaroos called?

Answer: Joeys

28. Where is a shrimp’s heart?

Answer: In its head

29. When bats fly out of a cave, do they turn left or right?

Answer: They always turn left

30. What color is a polar bear’s skin under their white fur?

Answer: Black skin

31. What animal is said to have 9 lives?

Answer: Cats

32. What is the only big cat that can’t roar?

Answer: Cheetahs

33. Which animal is known as man’s best friend?

Answer: Dog

34. What is the only animal that can’t jump?

Answer: The elephant

35. How many toes does a cat have on each back paw?

Answer: Four. Cats have five toes on each front paw and four toes on each back paw.

36. What do you call a group of fish?

Answer: A school

37. Where is the only place on their bodies that dogs can sweat?

Answer: Under their feet

38. Who does most of the hunting for the family – male lions or female lionesses?

Answer: Lionesses do 90% of the hunting work

39. What do snakes use to smell?

Answer: Their tongue

40. Why do frogs close their eyes when they swallow?

Answer: To help push food down their throats.

41. Which are the only birds that can fly backwards?

Answer: Hummingbirds

42. What does a snake shed a few times a year?

Answer: Its skin

43. Murder is the collective noun for a group of which bird?

Answer: Crows

44. Camelopard is an old English name for which animal?

Answer: The giraffe

45. Flittermouse is an old English name for which mammal?

Answer: The bat

46. From which animal is mohair obtained?

Answer: The angora goat

47. What is the domestic cavy better known as?

Answer: The guinea pig

48. Leveret is the name given to the babies of which animal?

Answer: The hare

49. Pyrenean, Fainting, and Alpine are all breeds of which animal?

Answer: The goat

50. What are the male honey bees called that are the only members of the colony allowed to mate with the queen?

Answer: Drones

51. What is a male swan called?

Answer: A cob

52. What is the collective name for a group of lions?

Answer: A pride

53. What is the heaviest specie of monkey?

Answer: The mandrill

54. What is the natural habitat of arboreal animals?

Answer: In or among trees

55. What is the scientific name for the trunk of an elephant?

Answer: Proboscis

56. What kind of animal is a karakul?

Answer: A sheep

57. What kind of animal is a Komodo Dragon?

Answer: A lizard

58. How many compartments does a cow’s stomach have?

Answer: Four

59. What type of animal is a Flemish giant?

Answer: A rabbit

60. Which adjective is used to describe a horse with two different colored patches, usually black and white?

Answer: Piebald

61. What is a baby goat called?

Answer: A kid

62. What animal has breeds including Jersey, Texas Longhorn, and Belgian Blue?

Answer: Cow

63. What kind of animal is the main character in the book titled Babe by Dick King-Smith?

Answer: A pig

64. What farm animal shares its name with a country that is often said to border both Europe and Asia?

Answer: Turkey

65. What is the farm animal that becomes the best friend of Shrek?

Answer: Donkey

66. What farm animal has breeds named Zwartbles, Corriedale, and Merino?

Answer: Sheep

67. What type of dog was Lassie?

Answer: Collie

68. Related to a famous reading device, what is the name of a group of kittens?

Answer: Kindle

69. Famous for being cuddly but not great at breeding, what animal is best seen in Chengdu China?

Answer: Giant Panda

70. What animals are known as the Big 5 in Africa?

Answer: Lion, Elephant, Rhino, Buffalo, and Leopard

71. What is the only mammal that can fly?

Answer: Bat

72. In which island nation would you come across the Lemur?

Answer: Madagascar

73. What is the largest member of the cat family?

Answer: Tiger

74. Zoophobia is the fear of what?

Answer: Animals

75. Where would you find a polar bear – Arctic or Antarctica?

Answer: Arctic

76. What is a rhino’s horn made out of?

Answer: Hair

77. Which animal is protected by law in Rome?

Answer: Cat

78. What is the name of the common breed of cat that has no hair?

Answer: Sphynx

79. What is the national animal of Scotland?

Answer: Unicorn

80. With a maximum speed of over 240 mph, what is the fastest bird?

Answer: Peregrine Falcon

81. What animal has a wingspan of around 10ft, can live to the ripe old age of 20, and is protected by the Queen of England?

Answer: Swan

82. With the endearing name, the flying fox, what type of animal is it?

Answer: Bat

83. What bird is mythically said to deliver babies?

Answer: Stork

84. What was the first bird domesticated by man?

Answer: The chicken

85. How many eggs will the average hen lay in a year?

Answer: 227

86. What is a group of geese called?

Answer: A gaggle

87. When does a pig’s tail curl?

Answer: When they are happy

88. What is the underside of a horse’s hoof called?

Answer: A frog

89. What are twelve or more cows known as?

Answer: A flink

90. How much does a 1,200-pound horse eat each year?

Answer: About seven times its own weight

91. How much milk does a cow give in her lifetime?

Answer: Nearly 200,000 glasses

92. Do all chickens lay either white or brown eggs?

Answer: No, the Araucana lays blue and green eggs.

93. What are the offspring of a chicken and turkey called?

Answer: Turkins

94. What are female and male ducks called?

Answer: Female ducks are called hens and male ducks are called drakes.

95. How many stomachs does a cow have?

Answer: One with four different sections

96. What kind of creature is a Portuguese man o’ war?

Answer: A jellyfish

97. What name is given to the offspring of a male lion and a female tiger?

Answer: Liger

98. What type of animal is an impala?

Answer: An antelope

99. Which animal’s name comes from the ancient Greek for “horse of the river”?

Answer: The hippopotamus

100. Which ape gets its name from the Malay word meaning “man of the forest”?

Answer: The orangutan

101. Which bird has the largest wingspan of any living bird?

Answer: The wandering albatross

102. Which is the fastest land animal?

Answer: The cheetah

Comments