TOP 100+ Corporate Accounting MCQ With Answers PDF

Corporate Accounting MCQ With Answers PDF: Are you practicing Corporate Accounting MCQs with answers to crack some exam? Well, there are many books available on the market which have competition-level Corporate Accounting questions and answers. However, you may feel difficulty in attempting these questions because of their complicated nature. But now you won’t have to face this problem at all.

Given below are Corporate Accounting MCQ with answers. These multiple-choice questions are useful for BBA, B Com, MBA, MMS, M Com, BA, MA, and PGDM Students. These high-quality corporate accounting MCQs also help in preparing for UGC NET/SET/PSUs/IAS/SSC exams.

Corporate Accounting MCQ With Answers

1. Corporate accounting helps organization in _______

A. taking management decisions

B. formation of planning and control system

C. expert advice in financial reporting with formulation and implementation of organizational strategies

D. All of the above

Answer: All of the above

2. Total capital of the company is divided into units of small denominations; each one is called a _______.

A. Stock

B. Index

C. Share

D. Dividend

Answer: Share

3. _________ means issuing shares at price above its par value i.e face value.

A. Issue of share at par

B. Issue of share at discount

C. Issue of share at premium

D. All of the above

Answer: Issue of share at premium

4. _____ means accepting a price that is less than the face value of the share.

A. Issue of share at premium

B. Issue of share at discount

C. Issue of share at par

D. All of the above

Answer: Issue of share at discount

5. If a share of 10 is issued at 10, then it is said to be issued at _______.

A. premium

B. discount

C. par

D. All of the above

Answer: par

6. ESOP stands for _______

A. Employees Share Option Plan

B. Employees Stock Option Process

C. Employees Stock Option Plan

D. Employees Share Owner Plan

Answer: Employees Stock Option Plan

7. ________ is the grant of shares at a discount or without monetary considerations.

A. ESOP

B. Sweat Equity

C. Dividend

D. ESPS

Answer: Sweat Equity

8. Under the ______ scheme a company offers its shares to its employees as a part of a public issue or otherwise.

A. ESPS

B. ESPP

C. ESOP

D. Both A & B

Answer: Both A & B

9. ___________ is the type of underwriting.

A. Complete underwriting

B. Partial underwriting

C. Joint Underwriting

D. All of the above

Answer: All of the above

10. Preference shares are also referred to as ____________ because they combine both equity-like and debt-like characteristics.

A. preferred securities

B. hybrid instruments

C. Dividends

D. Both A & B

Answer: Both A & B

11. _________ refers to accounting relating to corporate bodies or joint-stock companies.

A. Financial accounting

B. Corporate Accounting

C. Cost accounting

D. Management accounting

Answer: Corporate Accounting

12. ________ is primarily concerned with the preparation and presentation of accounts in accordance with the provisions of the Indian Company Law.

A. Cost accounting

B. Management accounting

C. Corporate accounting

D. Both A & B

Answer: Corporate Accounting

13. From the point of view of their incorporation or registration, companies can be classified into _______

A. Chartered Companies

B. Statutory Companies

C. Registered Companies

D. All of the above

Answer: All of the above

14. East India Company is an example of ________

A. Chartered Companies

B. Statutory Companies

C. Registered Companies

D. OPC

Answer: Chartered Companies

15. RBI, LIC, and UTI are the examples of _________

A. Statutory Companies

B. Registered Companies

C. Chartered Companies

D. Limited Liability Partnership Company

Answer: Statutory Companies

16. Companies formed and registered under the Companies Act 1956 or registered under the previous Companies Act is known as _______

A. Chartered Companies

B. Statutory Companies

C. Registered Companies

D. None of the above

Answer: Registered Companies

17. Companies incorporated under a special charter by the Royal Charter which lays down objectives, rights, duties, etc. of the companies are known as ______

A. Statutory Companies

B. Chartered companies

C. Registered companies

D. Special company

Answer: Chartered companies

18. _______ are those companies that are not private companies.

A. Limited companies

B. Proprietorship companies

C. Public companies

D. Registered companies

Answer: Public companies

19. ________ involves setting costs in advance considering the normal production output.

A. Retail Costing

B. Standard costing

C. Absorption costing

D. Marginal costing

Answer: Standard costing

20. ___________ method is an easy approach to determine the cost by deducting profit from the sales price.

A. Retail Costing

B. Standard costing

C. Absorption costing

D. All of the above

Answer: Retail Costing

Explore More MCQs Topics Related To MBA:

Accounting For Business Decisions MCQ With Answers PDF:Click Here
Brand Management MCQ With Answers PDF:Click Here
Business Policy And Strategic Management MCQ with Answers PDF:Click Here
Business Research Methods MCQ With Answers PDF:Click Here
Consumer Behaviour MCQ With Answers PDF:Click Here
Cost Accounting MCQ With Answers PDF:Click Here
Decision Science MCQ With Answers PDF:Click Here
Digital Business MCQ with Answers PDF:Click Here
E Commerce MCQ With Answers PDF:Click Here
Economic Analysis for Business Decisions MCQ With Answers PDF:Click Here
Enterprise Performance Management (EPM) MCQ with Answers PDF:Click Here
Financial Accounting MCQ With Answers PDF:Click Here
Financial Management MCQ With Answers PDF:Click Here
Human Resource Management MCQ With Answers PDF:Click Here
Indian Ethos in Management MCQ With Answers PDF:Click Here
International Finance MCQ With Answers PDF:Click Here
International Trade MCQ With Answers PDF:Click Here
ISO 9000 and 14000 MCQ With Answers PDF:Click Here
Logistics Management MCQ with Answers PDF:Click Here
Management Accounting MCQ With Answers PDF:Click Here
Management Information System MCQ With Answers PDF:Click Here
Marketing 4.0 MCQ With Answers PDF:Click Here
Marketing Management MCQ With Answers PDF:Click Here
Marketing Mix MCQ With Answers PDF:Click Here
Material Management MCQ with Answers PDF:Click Here
World Trade Organisation (WTO) MCQ With Answers PDF:Click Here
MS Excel MCQ Questions and Answers PDF:Click Here
Organizational Behaviour MCQ with Answers PDF:Click Here
Principles of Management MCQ With Answer PDF:Click Here
Product And Brand Management MCQ With Answers PDF:Click Here
Research Design MCQ With Answers PDF:Click Here
Strategic Planning MCQ With Answers PDF:Click Here
Supply Chain Management MCQ Questions and Answers PDF:Click Here
Working Capital Management MCQ With Answers PDF:Click Here

Comments