TOP 100+ Digital Business MCQ with Answers PDF

Digital Business MCQ with Answers PDF: Dear Management, Commerce, and Engineering students, we have updated our MCQ on Digital Business Management with answers in PDF for your exam preparations. This set of digital business multiple-choice questions will help you in getting familiar with exam patterns and content. We hope that these digital business management MCQs will be helpful to you in your preparation for exams.

These Decision Science Management MCQ Test PDFs offer a complete guide to Decision sciences. This PDF will help management and engineering students to prepare for exams, set, net, and Ph.D. entrance exam preparations. MBA, MCA, BCA, and other students can take advantage of these MCQs for university exams, SET, NET, and doctoral entrance exam preparations. If you are looking for online test preparation then here you go!

Digital Business MCQ with Answers

1. Adoption of digital business by established SMEs is generally ___________

A. Less than that in larger businesses

B. More than that in larger businesses.

C. Equal to larger businesses.

D. None

Answer: Less than that in larger businesses

2. _________describes the manner in which business is done to generate revenue and create value.

A. Digital Business

B. Business Model

C. Ecommerce

D. CRM

Answer: Business Model

3. Companies charge others for allowing them to place a banner on their sites. This Digital Business Model is known as ______

A. Transaction Fees

B. Licensing Fees

C. Affiliate Fees

D. Advertising Fees

Answer: Advertising Fees

4. This business model involves trade between business organizations and customers.

A. B2B

B. B2C

C. P2P

D. C2C

Answer: B2C

5. IoT stands for

A. Information Of Things

B. Input-Output Things

C. Internet of Technology

D. Internet of Things

Answer: Internet of Things

6. ___________EC model is that of selling products or services online

A. Brick & Mortar

B. Online direct marketing.

C. Indirect Marketing

D. Both A & B

Answer: Online direct marketing.

7. Online Community is also called______

A. Internet community

B. Web community

C. Social Community

D. Both A & B

Answer: Both A & B

8. _______digital business model involves trade and transaction dealings between business establishments.

A. B2C

B. C2B

C. B2B

D. P2P

Answer: B2B

9. When members of a virtual community interact with each other over the internet, then it is called ___________.

A. Web Community

B. Online Community

C. Internet Community

D. All of the above

Answer: All of the above

10. ________is the new business model that aims to gain a competitive advantage by using Information Technology.

A. Digital Economy

B. Digital Enterprise

C. Internet of Things

D. E-commerce

Answer: Digital Enterprise

11. In online or digital ERP, ERP stands for________

A. Enterprise Resource Planning

B. Enterprise Relationship Planning

C. Enterprise Resource Process

D. Electronic Resource Planning

Answer: Enterprise Resource Planning

12. In eCRM system, CRM stands for_______

A. Customer Resource Management

B. Customer Retention Management

C. Customer Relationship Management

D. Customer Relationship Mapping

Answer: Customer Relationship Management

13. The transformation of key business processes through the use of digital or Internet technologies is known as ____________

A. E‑business

B. E-Commerce

C. Digital Business

D. Both A and C

Answer: Both A and C

14. A _________ community is one where the interaction takes place over a computer network, mainly the Internet.

A. Online

B. Virtual

C. Internet

D. All of the above

Answer: All of the above

15. _______ is a new digital ecosystem, which can be described through five Cs: creativity, connectivity, collaboration, convergence, & community.

A. .NET

B. Web 2.0

C. IoT

D. Webex

Answer: Web 2.0

16. _________ has specific objectives to increase profits when increasing its benefits to society.

A. Digital Business

B. Social Network

C. Social Enterprise

D. Virtual Community

Answer: Social Enterprise

17. _________includes digital wireline or wireless communication networks, computers, software, and other related information technologies.

A. Internet Economy

B. Digital Economy

C. Social Economy

D. Both A & B

Answer: Both A & B

18. The scope of e‑commerce is ________ than digital business.

A. Broader

B. Narrower

C. Wider

D. Hyper

Answer: Narrower

19. All electronically mediated information exchanges are known as ______

A. Digital Business

B. E-Business

C. E-Commerce

D. Digital Marketing

Answer: E-Commerce

20. _______ is NOT an example of Digital Business.

A. OYO Rooms

B. Reliance SMART

C. Ola

D. D Mart Ready

Answer: Reliance SMART

21. Digital business is similar to the term __________ which was first coined by IBM corporation.

A. E‑business

B. E-Commerce

C. Internet Business

D. Both A and B

Answer: E‑business

22. Digital business Infrastructure refers to the combination of ________

A. Hardware

B. Software

C. Servers

D. All of the above

Answer: All of the above

23. Digital business is __________ in its scope than e‑commerce.

A. Broader

B. Narrower

C. Restricted

D. Border

Answer: Broader

34. OLX and Quikr is an example of _________digital business model.

A. P2P

B. B2B

C. C2C

D. Both A & B

Answer: P2P

25. ________ is an organization that uses technology as a competitive advantage in its internal and external operations.

A. Digital Economy

B. Digital enterprise

C. E-commerce

D. None of the above

Answer: Digital enterprise

26. Customers pay a fixed amount, usually monthly, to get some type of service. This is an example of ________ Digital Business Model

A. Affiliate Fees

B. Transaction Fees

C. Subscription Fees

D. Licensing Fees

Answer: Subscription Fees

Explore More MCQs Topics Related To MBA:

Accounting For Business Decisions MCQ With Answers PDF:Click Here
Brand Management MCQ With Answers PDF:Click Here
Business Policy And Strategic Management MCQ with Answers PDF:Click Here
Business Research Methods MCQ With Answers PDF:Click Here
Consumer Behaviour MCQ With Answers PDF:Click Here
Corporate Accounting MCQ With Answers PDF:Click Here
Cost Accounting MCQ With Answers PDF:Click Here
Decision Science MCQ With Answers PDF:Click Here
E-Commerce MCQ With Answers PDF:Click Here
Economic Analysis for Business Decisions MCQ With Answers PDF:Click Here
Enterprise Performance Management (EPM) MCQ with Answers PDF:Click Here
Financial Accounting MCQ With Answers PDF:Click Here
Financial Management MCQ With Answers PDF:Click Here
Human Resource Management MCQ With Answers PDF:Click Here
Indian Ethos in Management MCQ With Answers PDF:Click Here
International Finance MCQ With Answers PDF:Click Here
International Trade MCQ With Answers PDF:Click Here
ISO 9000 and 14000 MCQ With Answers PDF:Click Here
Logistics Management MCQ with Answers PDF:Click Here
Management Accounting MCQ With Answers PDF:Click Here
Management Information System MCQ With Answers PDF:Click Here
Marketing 4.0 MCQ With Answers PDF:Click Here
Marketing Management MCQ With Answers PDF:Click Here
Marketing Mix MCQ With Answers PDF:Click Here
Material Management MCQ with Answers PDF:Click Here
World Trade Organisation (WTO) MCQ With Answers PDF:Click Here
MS Excel MCQ Questions and Answers PDF:Click Here
Organizational Behaviour MCQ with Answers PDF:Click Here
Principles of Management MCQ With Answer PDF:Click Here
Product And Brand Management MCQ With Answers PDF:Click Here
Research Design MCQ With Answers PDF:Click Here
Strategic Planning MCQ With Answers PDF:Click Here
Supply Chain Management MCQ Questions and Answers PDF:Click Here
Working Capital Management MCQ With Answers PDF:Click Here

Comments