TOP 100+ E Commerce MCQ With Answers PDF

E Commerce MCQ With Answers PDF: If you are an online store owner or E-commerce business then these E Commerce multiple choice questions can help you to increase your knowledge and to crack the entrance exam. Some of the questions will come from E Economics, E Marketing and some other topics related to E Commerce.

These MCQ questions on E Commerce the below PDF, e-commerce MCQ questions with answers pdf multiple choice quiz in quick final aims those are going to appear in the entrance exam, university exams, and bank job interviews.

E Commerce MCQ With Answers

1. Enterprise 2.0 also known as _______

A. Social Business

B. Social Enterprise

C. Web 2.0

D. Social Media

Answer: Social Enterprise

2. Collaboration 2.0 is also known as ____.

A. Social Enterprise

B. Social Collaboration

C. Collaboration Commerce

D. Collaboration Media

Answer: Social Collaboration

3. Collaboration word is derived from latin word _______.

A. Collabrica

B. Collaberance

C. Collaboratio

D. Collaboraze

Answer: Collaboratio

4. Social networking is ________.

A. Group-centric

B. Individual-centric

C. Organization-centric

D. Society-centric

Answer: Individual-centric

5. Social collaboration is ______.

A. Group-centric

B. Individual-centric

C. Organization-centric

D. Person-centric

Answer: Group-centric

6. EC in EC Business models stands for ______

A. E-Connected

B. Electronic Commerce

C. Essential Commerce

D. Electric Commerce

Answer: Electronic Commerce

7. ________is part of the four main types for e-commerce.

A. B2B

B. P2P

C. C2A

D. All of the above

Answer: All of the above

8. Companies like Flipkart, Shopclues, and Myntra belong to the ________ Ecommerce (EC) segment.

A. B2B

B. P2P

C. B2C

D. C2B

Answer: B2C

9. OLX is an example of ________ E-commerce segment.

A. B2B

B. B2C

C. C2B

D. C2C

Answer: C2C

10. Customers pay a fixed amount, usually monthly or quarterly, or annually, to get some type of service is known as ________E-Commerce Business Model.

A. Licensing

B. Transaction

C. Affiliate

D. Subscription

Answer: Subscription

11. This E-Commerce business model mainly focuses on selling products or services online.

A. Indirect Marketing

B. Marketplace

C. Online Direct Marketing

D. Brick & Mortar

Answer: Online Direct Marketing

12. _______ is related to software frameworks for e-commerce applications.

A. WordPress Framework

B. E-commerce Framework

C. Business Framework

D. .NET Framework

Answer: E-commerce Framework

13. _________is a retail fulfillment method where a store doesn’t keep the products it sells in stock.

A. Aggregator Model

B. Dropshipping

C. Affiliate

D. Advertising Model

Answer: Dropshipping

14. _______type of E-Commerce has trade and transaction dealings between business establishments.

A. Business To Customer

B. Peer To Peer

C. Business To Business

D. Customer To Customer

Answer: Business To Business

15. In ___________E-Commerce Model, Marketer or Companies charge others for allowing them to place a banner on their websites, blogs or platforms.

A. Affiliate

B. Advertising

C. Transaction

D. Aggregator

Answer: Advertising

16. _______ FDI permitted B2B E-commerce and in marketplace model of e-commerce.

A. 100%

B. 50%

C. 65%

D. 30%

Answer: 100%

17. E-Commerce stands for _______.

A. Electrical Commerce

B. Electronic Commerce

C. Entertainment Commerce

D. Electro Chemical Commerce

Answer: Electronic

18. _______describes e-commerce.

A. Doing business offline

B. Doing business electronically

C. Surfing online

D. Both A & B

Answer: Doing business electronically

19. ________ is NOT a function of E commerce.

A. Warehouse

B. Finance

C. Marketing

D. None of the above

Answer: None of the above

20. _______ is a function of E commerce.

A. Marketing

B. Supply Chain

C. Finance

D. All of the above

Answer: All of the above

21. ________mainly deals in buying and selling, especially on a large scale.

A. Shopping

B. Retailing

C. Distribution

D. Commerce

Answer: Commerce

22. E‑commerce has _____ scope than E-Business or Digital Business.

A. Higher

B. Wider

C. Narrower

D. More

Answer: Narrower

23. _______is a system of interconnected electronic components or circuits.

A. Marketplaces

B. Metamarkets

C. Electronic Markets

D. Electronic Network

Answer: Electronic Network

24. All electronically mediated information exchanges are known as _____

A. E-Business

B. E-Commerce

C. Digital Business

D. None of the above

Answer: E-Commerce

25. _________are markets connected through modern communications networks and powered by high-speed computers.

A. Marketplaces

B. Metamarkets

C. Electronic Markets

D. Electronic Network

Answer: Electronic Markets

26. ________ is NOT an example of E-Commerce Platform.

A. Amazon Pantry

B. Reliance SMART

C. Flipkart Plus

D. DMart Ready

Answer: Reliance SMART

27. ___________ refers to e-commerce transactions delivered via social media.

A. Social Network

B. Social Commerce

C. Social Business

D. B&C

Answer: B&C

28. ESN stands for ________.

A. Enterprise Special Networks

B. Enterprise Social Networks

C. Entrepreneur Social Networks

D. Essential Social Networks

Answer: Enterprise Social Networks

Explore More MCQs Topics Related To MBA:

Accounting For Business Decisions MCQ With Answers PDF:Click Here
Brand Management MCQ With Answers PDF:Click Here
Business Policy And Strategic Management MCQ with Answers PDF:Click Here
Business Research Methods MCQ With Answers PDF:Click Here
Consumer Behaviour MCQ With Answers PDF:Click Here
Corporate Accounting MCQ With Answers PDF:Click Here
Cost Accounting MCQ With Answers PDF:Click Here
Decision Science MCQ With Answers PDF:Click Here
Digital Business MCQ with Answers PDF:Click Here
Economic Analysis for Business Decisions MCQ With Answers PDF:Click Here
Enterprise Performance Management (EPM) MCQ with Answers PDF:Click Here
Financial Accounting MCQ With Answers PDF:Click Here
Financial Management MCQ With Answers PDF:Click Here
Human Resource Management MCQ With Answers PDF:Click Here
Indian Ethos in Management MCQ With Answers PDF:Click Here
International Finance MCQ With Answers PDF:Click Here
International Trade MCQ With Answers PDF:Click Here
ISO 9000 and 14000 MCQ With Answers PDF:Click Here
Logistics Management MCQ with Answers PDF:Click Here
Management Accounting MCQ With Answers PDF:Click Here
Management Information System MCQ With Answers PDF:Click Here
Marketing 4.0 MCQ With Answers PDF:Click Here
Marketing Management MCQ With Answers PDF:Click Here
Marketing Mix MCQ With Answers PDF:Click Here
Material Management MCQ with Answers PDF:Click Here
World Trade Organisation (WTO) MCQ With Answers PDF:Click Here
MS Excel MCQ Questions and Answers PDF:Click Here
Organizational Behaviour MCQ with Answers PDF:Click Here
Principles of Management MCQ With Answer PDF:Click Here
Product And Brand Management MCQ With Answers PDF:Click Here
Research Design MCQ With Answers PDF:Click Here
Strategic Planning MCQ With Answers PDF:Click Here
Supply Chain Management MCQ Questions and Answers PDF:Click Here
Working Capital Management MCQ With Answers PDF:Click Here

Comments