TOP 100+ Enterprise Performance Management (EPM) MCQ with Answers PDF

Enterprise Performance Management (EPM) MCQ with Answers PDF: Are you in the mood for some learning? I thought so. I understand the importance of EPM because it is a must-need skill in the business sector. Enterprise Performance Management (EPM) is used by several organizations to optimize & maximize their profitability through monitoring, measuring, analyzing & reporting. Hence, we should also keep ourselves updated with EPM as sometimes it becomes a matter of life & death when we need EPM skills on an urgent basis! Today, we are going to discuss various concepts related to business strategy and performance management and attempt a bunch of MCQs to test your abilities. Let’s begin!.

Enterprise Performance Management (EPM) MCQ with Answers PDF Given below is the updated Enterprise Performance Management MCQ with answers. These Enterprise Performance Management (EPM) Multiple choice questions are helpful for MBA, MMS, PGDM, B. Com, M. Com & other management & commerce courses. This will also help in the preparation for competitive exams such as MPSC, UPSC, SET, NET & Ph.D.

Enterprise Performance Management (EPM) MCQ with Answers

1. In financial performance measurement most important is ______

A. ROI

B. MVA

C. Profit Margin

D. EVA

Answer: EVA

2. Efficiency is the ratio of ______.

A. Profit to loss

B. Output to input

C. Cost to sales

D. Input to output

Answer: Output to input

3. ______ is responsible for establishing a private company’s internal control.

A. Committee

B. Auditors

C. Management

D. Sponsors

Answer: Management

4. ROI can be calculated as ____

A. Revenue / Asset employed

B. Profit / No. of shares outstanding

C. Income / Asset employed

D. Cost / Revenue

Answer: Income / Asset employed

5. Capital Budgeting Decisions are _____

A. for short term

B. Irreversible

C. involves small amount

D. Reversible

Answer: Irreversible

6. Return on Assets and Return on Investment Ratios belong to ______ ratios.

A. Profitability

B. Liquidity

C. Turnover

D. Solvency

Answer: Profitability

7. _______ is an example of lead indication.

D. Market share

A. Net profit

C. Gross margin

A. ROI

Answer: Market share

8. _______ is used for performance measurement in an absolute sense.

A. Coverage

B. Efficiency

C. Effectiveness

D. None of the above

Answer: None of the above

9. In a revenue center the primary measurement is _____

A. Expenses

B. Cost incurred

C. Output in physical terms

D. Revenue

Answer: Revenue

10. _____ proposes the principles of Performance Management.

A. Drucker

B. Baron

C. Grand Duke

D. Taylor

Answer: Baron

11. Which of the following statements about performance management systems is not true?

A. They encourage a short-term decisions among managers

B. They improve organisational performance in the long-term

C. Performance management systems are ineffective for big organizations

D. Recommendations are prescriptive & suggests best way to deal

Answer: They improve organisational performance in the long-term

12. Classification of responsibility center is based on the nature of the monetary ______

A. Inputs and outputs

B. Inputs only

C. Inputs and/or outputs

D. Outputs only

Answer: Inputs and/or outputs

13. EVA/RI is used to measure _____

A. Investment centre

B. Expense centre

C. Profit centre

D. Revenue centre

Answer: Investment centre

14. ______ is not a customer-related performance measure.

A. New Customers

B. Customer satisfaction

C. Customer volume

D. Market Share

Answer: Market Share

15. DU PONT Analysis deals with ______

A. Analysis of Fixed Assets

B. Capital Budgeting

C. Analysis of Profit

D. Analysis of Current Assets

Answer: Analysis of Profit

16. A marketing function is an example of ______

A. Revenue center

B. Discretionary expense center

C. Expense center

D. Profit center

Answer: Revenue center

17. A strategic business unit is _____ center

A. Revenue

B. Investment

C. Cost

D. Profit

Answer: Profit center

18. What is a monetary measurement of the number of resources used by a responsibility center?

A. Cost

B. Share

D. Revenue

C. Profit

Answer: Cost

19. _____ is not a component of MVA.

A. Current operations value

B. Net Present Value

C. Invested capital

D. Future growth Value

Answer: Net Present Value

20. Return on Assets (ROA) ratio is given by ______

A. Sales / Total Assets

B. Gross Margin/ Net Sales

C. Net Income/ Sales

D. Net Income/ Total Assets

Answer: Net Income/ Total Assets

21. For the board of directors of the company, the entire company is a _____

A. Human resource center

B. Sales Center

C. Profit center

D. Responsibility center

Answer: Responsibility center

Explore More MCQs Topics Related To MBA:

Accounting For Business Decisions MCQ With Answers PDF:Click Here
Brand Management MCQ With Answers PDF:Click Here
Business Policy And Strategic Management MCQ with Answers PDF:Click Here
Business Research Methods MCQ With Answers PDF:Click Here
Consumer Behaviour MCQ With Answers PDF:Click Here
Corporate Accounting MCQ With Answers PDF:Click Here
Cost Accounting MCQ With Answers PDF:Click Here
Decision Science MCQ With Answers PDF:Click Here
Digital Business MCQ with Answers PDF:Click Here
E-Commerce MCQ With Answers PDF:Click Here
Economic Analysis for Business Decisions MCQ With Answers PDF:Click Here
Financial Accounting MCQ With Answers PDF:Click Here
Financial Management MCQ With Answers PDF:Click Here
Human Resource Management MCQ With Answers PDF:Click Here
Indian Ethos in Management MCQ With Answers PDF:Click Here
International Finance MCQ With Answers PDF:Click Here
International Trade MCQ With Answers PDF:Click Here
ISO 9000 and 14000 MCQ With Answers PDF:Click Here
Logistics Management MCQ with Answers PDF:Click Here
Management Accounting MCQ With Answers PDF:Click Here
Management Information System MCQ With Answers PDF:Click Here
Marketing 4.0 MCQ With Answers PDF:Click Here
Marketing Management MCQ With Answers PDF:Click Here
Marketing Mix MCQ With Answers PDF:Click Here
Material Management MCQ with Answers PDF:Click Here
World Trade Organisation (WTO) MCQ With Answers PDF:Click Here
MS Excel MCQ Questions and Answers PDF:Click Here
Organizational Behaviour MCQ with Answers PDF:Click Here
Principles of Management MCQ With Answer PDF:Click Here
Product And Brand Management MCQ With Answers PDF:Click Here
Research Design MCQ With Answers PDF:Click Here
Strategic Planning MCQ With Answers PDF:Click Here
Supply Chain Management MCQ Questions and Answers PDF:Click Here
Working Capital Management MCQ With Answers PDF:Click Here

Comments