TOP 100+ Management Information System MCQ With Answers PDF

Management Information System MCQ With Answers PDF: Here we have given the latest most updated and also covers all the topics of MIS MCQs based on its syllabus as it’s an Objective type Questions or Answers. You will get your correct Solutions from this amazing study guide of Management Information System MCQ answers. Be alert, these questions are very important for those exams conducted by UGC, NET, GATE, SSC, and SBI.

Management Information System MCQ With Answers

1. A digital firm is one where the organization’s operations are ______.

A. completely mobilized

B. digitally enabled

C. digitally marketed

D. highly outsourced

Answer: digitally enabled

2. E-business is not possible without ______

A. intranet

B. extranet

C. internet

D. PC

Answer: internet

3. ______ is the real-world object.

A. Records

B. Attribute

C. Characteristic

D. Entity

Answer: Entity

4. ______ is the first step in the SDLC.

A. Design Development

B. Data Analysis

C. Documentation

D. Problem Identification

Answer: Problem Identification

5. AI stands for ______

A. Artificial Internet

B. Artificial Intelligence

C. Analytical Intelligence

D. Actual Intelligence

Answer: Artificial Intelligence

6. The full form of IoT is _____

A. Internet of technology

B. Interconnection of things

C. Internet operating technology

D. Internet of things

Answer: Internet of things

7. Mainframe computer is for _____

A. defense dept. only

B. MSME enterprises

C. large corporates

D. solopreneurs

Answer: large corporates

8. Prototype is a ______

A. Mini Model of Processed System

B. Mini Model of Existing System

C. Working Model of Existing System

D. Working Model of Processed System

Answer: Working Model of Existing System

9. ________ should be represented on an information flow diagram.

A. Attribute

B. Source

C. Process

D. Entity

Answer: Source

10. ______ can be used to solve numeric problems.

A. Basic language

B. Fortran language

C. Cobol language

D. None of the above

Answer: Fortran language

11. _______ is not an attribute of software engineering.

A. Dependability

B. Usability

C. Scalability

D. Efficiency

Answer: Dependability

12. When a bank uses the information to launch a personalized credit card product _______

A. this reduces costs

B. this adds value

C. this manages risk

D. creates opportunity

Answer: this adds value

13. For a manager, the most important attribute of information quality is ______

A. Media

B. Presentation

C. Relevance

D. Manipulation

Answer: Relevance

14. ______ relates to enterprise interoperability.

A. XML

B. DFD

C. IFD

D. ERD

Answer: XML

15. The information on MIS comes from the boot _______ source.

A. Internal

B. External

C. Superficial

D. internal and external

Answer: internal and external

16. MIS is normally found in ______sector

A. Service

B. Education

C. Manufacturing

D. Marketing

Answer: Manufacturing

17. Management information system usually do NOT serves managers interested in _______ results.

A. weekly

B. monthly

C. yearly

D. day-to-day

Answer: day-to-day

18. The Management Information System receives input from the ______

A. SSL

B. GPS

C. TPS

D. LMS

Answer: TPS

19. _______ is an important factor in a management information system.

A. Information

B. System

C. Planning

D. Personnel

Answer: System

20. Management information system is __________human-machine based system.

A. an interpreted

B. an interstellar

C. an integrated

D. an interdependent

Answer: an integrated

21. ________ introduced the principle of competitive advantage.

A. Peter Drucker

B. Michael Porter

C. Philip Kotler

D. Henry Mintzberg

Answer: Michael Porter

22. Information technology is the combination of computer science and ______

A. telecommunications

B. electronics

C. digital marketing

D. networking

Answer: telecommunications

23. _____ concepts are not used in OOP concepts.

A. polymorphism

B. object

C. inheritance

D. code generation tools

Answer: code generation tools

24. __________ is capable of taking decisions on its own.

A. IoT

B. AI

C. MIS

D. VR

Answer: AI

25. _____ played a key role to bring business intelligence into focus.

A. Wayne Eckerson

B. Hans Peter Luhn

C. Kirk D. Borne

D. Howard Dresner

Answer: Howard Dresner

26. ______ is known as the father of data warehousing.

A. Bill Inmon

B. Ralph Kimball

C. Wayne Eckerson

D. Orson Welles

Answer: Bill Inmon

27. ______ is known as a knowledge discovery database.

A. cloud storage

B. data mining

C. data warehousing

D. decision science system

Answer: data mining

28. Business Intelligence (BI) can be used by ________ management.

A. frontline

B. middle

C. top

D. all of the above

Answer: all of the above

29. The term ‘digital firm’ has been attributed to ______

A. Kirk D. Borne

B. Steve jobs

C. K. C. Laudon

D. Bill gates

Answer: K. C. Laudon

30. In the computer system, the number system of 0 & 1 is known as ______

A. Binary

B. Decimal

C. Linear

D. Root numbers

Answer: Binary

Explore More MCQs Topics Related To MBA:

Accounting For Business Decisions MCQ With Answers PDF:Click Here
Brand Management MCQ With Answers PDF:Click Here
Business Policy And Strategic Management MCQ with Answers PDF:Click Here
Business Research Methods MCQ With Answers PDF:Click Here
Consumer Behaviour MCQ With Answers PDF:Click Here
Corporate Accounting MCQ With Answers PDF:Click Here
Cost Accounting MCQ With Answers PDF:Click Here
Decision Science MCQ With Answers PDF:Click Here
Digital Business MCQ with Answers PDF:Click Here
E Commerce MCQ With Answers PDF:Click Here
Economic Analysis for Business Decisions MCQ With Answers PDF:Click Here
Enterprise Performance Management (EPM) MCQ with Answers PDF:Click Here
Financial Accounting MCQ With Answers PDF:Click Here
Financial Management MCQ With Answers PDF:Click Here
Human Resource Management MCQ With Answers PDF:Click Here
Indian Ethos in Management MCQ With Answers PDF:Click Here
International Finance MCQ With Answers PDF:Click Here
International Trade MCQ With Answers PDF:Click Here
ISO 9000 and 14000 MCQ With Answers PDF:Click Here
Logistics Management MCQ with Answers PDF:Click Here
Management Accounting MCQ With Answers PDF:Click Here
Marketing 4.0 MCQ With Answers PDF:Click Here
Marketing Management MCQ With Answers PDF:Click Here
Marketing Mix MCQ With Answers PDF:Click Here
Material Management MCQ with Answers PDF:Click Here
World Trade Organisation (WTO) MCQ With Answers PDF:Click Here
MS Excel MCQ Questions and Answers PDF:Click Here
Organizational Behaviour MCQ with Answers PDF:Click Here
Principles of Management MCQ With Answer PDF:Click Here
Product And Brand Management MCQ With Answers PDF:Click Here
Research Design MCQ With Answers PDF:Click Here
Strategic Planning MCQ With Answers PDF:Click Here
Supply Chain Management MCQ Questions and Answers PDF:Click Here
Working Capital Management MCQ With Answers PDF:Click Here

Comments