TOP 100+ MS Excel MCQ Questions and Answers PDF

MS Excel MCQ Questions and Answers PDF: Do you want to learn more about MS Excel? There are many online learning platforms that offer a wide range of courses. The course fee varies depending on the course and the teaching quality. If you are looking for some free MS-CIT or Entrance Exam Preparation, you can use our objective-type questions for better understanding.

There are a number of studies that include multiple-choice questions with answers meant to be solved in Microsoft Excel. These MCQ exams will enable you to assess your strength and weakness in the MS Excel application. With the regular practice, you will be able to identify each and everything in Microsoft Office applications like Word, PowerPoint, Excel, or any other tool available with a standard installation of MS Windows operating system.

A Short Overview of MS Excel MCQ

TOPIC:MS Excel
TOTAL QUESTIONS:100+
QUESTION TYPE:MCQ
FORMAT:TEXT & PDF
PDF SIZE:1 MB
DOWNLOAD:ATTACHED BELOW

MS Excel MCQ Questions and Answers

1. In MS Excel spreadsheet, Data can be sorted using ________.

A. Filter function

B. ARRAY function

C. Lookup function

D. Operator function

Answer: Filter


2. The __ feature of ms excel quickly completes a series of data.

A. Auto Filter

B. Auto Complete

C. Auto Fill

D. Auto Sum

Answer: Auto Fill


3. Which one is not a function in ms excel?

A. PROPER

B. AVERAGE

C. COUNT

D. CLEAR

Answer: CLEAR


4. In MS Excel _________ feature makes it easier to add repetitive data to a worksheet

A. Autosum

B. Sort

C. Filter

D. Autocomplete

Answer: Autocomplete


5. In MS Excel, Page border option is available under _______ tab.

A. Insert

B. Page Layout

C. View

D. None of the above

Answer: None of the above


6. In MS Excel, Ctrl+S can be used to_______

A. Save

B. Save As

C. Switch between opened tab

D. Start New Workbook

Answer: Save


7. In MS Excel, keyboard shortcut keys to create a new workbook is _____

A. Tab+N

B. Fn+N

C. Alt+N

D. Ctrl+N

Answer: Ctrl+N


8. In MS Excel, the keyboard shortcut key to Open the Save As dialog box is ________

A. Ctrl+S

B. F2

C. Ctrl+N

D. F12

Answer: F12


9. In MS Excel, Workbook can be closed using keyboard shortcut ______

A. Ctrl+C

B. Ctrl+W

C. Esc

D. Ctrl+E

Answer: Ctrl+W


10. _____ can be used as a keyboard shortcut key to check spelling in MS Excel.

A. F1

B. F7

C. F2

D. F12

Answer: F7


11. Which key is used for help in MS excel?

A. Windows + H

B. F1

C. F10

D. F2

Answer: F1


12. Open workbooks can easily be switched using _____

A. Ctrl+S

B. Alt+S

C. Ctrl+Alt

D. Ctrl+Tab

Answer: Ctrl+Tab


13. MS Excel stands for ___________

A. Micromax Excel

B. Management Excel

C. Microsoft Excel

D. Microsoft Excess

Answer: Microsoft Excel


14. MS Excel is a ________.

A. Database Management software

B. Presentation software

C. Workbook software

D. Spreadsheet software

Answer: Spreadsheet


15. ________is the best alternative to MS Excel offered by Google Inc.

A. Google Slides

B. Google Sheets

C. Google Files

D. Google Keep

Answer: Google Sheets


16. Free online version of MS excel is known as ________

A. Office for the web

B. Excel Mobile

C. Word Mobile

D. Excel for the web

Answer: Excel for the web


17. Microsoft Excel 2019 has column limit of __________

A. 13684

B. 16384

C. 18634

D. 84163

Answer: 16384


18. MS Excel 2019 has row limit of __________

A. 1,048,576

B. 4,81,0576

C. 16384

D. 1,57,648

Answer: 1,048,576


19. MS Excel 2019 has maximum column width limit is of __________characters

A. 256

B. 512

C. 255

D. 128

Answer: 255


20. Microsoft Excel was first time launched in ______ by the Microsoft Corporation

A. 1985

B. 1991

C. 1995

D. 1998

Answer: 1985


21. Formulas in Excel start with ________

A. /

B. f

C. –

D. =

Answer: =


22. __________ is a free lightweight version of MS Excel available as part of Office on the web.

A. Excel for the web

B. Excel Mobile

C. Office Mobile

D. MS Access for Web

Answer: Excel for the web


23. MS Excel file can NOT be directly exported as ______

A. PDF

B. TXT

C. PPT

D. CSV

Answer: PPT


24. A file that contains one or more worksheets to organize data is known as _______

A. Workbook

B. Excelbook

C. Datasheet

D. Spreadsheet

Answer: Workbook


25. How cells are named in ms excel?

A. using rename option

B. using name box

C. simply double click on sheet name

D. simply double click on cell and name it

Answer: using name box


26. The intersection of a column and a row in MS Excel worksheet is known as _______

A. Row

B. Cell

C. Column

D. Tab

Answer: Cell


27. In Microsoft Excel spreadsheets, rows are labelled as _______

A. 1,2,3,…..

B. A,B,C,….

C. A1,B1,C1….

D. I,II,III,…..

Answer: 1,2,3,…..


28. In Microsoft Excel spreadsheets, COLUMNS are labelled as _______

A. 1,2,3,…..

B. A,B,C,….

C. A1,B1,C1….

D. I,II,III,…..

Answer: A,B,C,….


29. In Microsoft Excel spreadsheets, CELLS are labelled as _______

A. 1,2,3,…..

B. A,B,C,….

C. A1,B1,C1….

D. I,II,III,…..

Answer: A1,B1,C1….


30. ___________ is a collection of cells organized in rows and columns where you keep and manipulate the data.

A. Workbook

B. Worksheet

C. Spreadsheet

D. ARRAY

Answer: Worksheet


31. Select correct statement

A. Each Excel workbook can contain multiple worksheets.

B. Each Excel worksheet can contain multiple workbooks.

C. Each Excel workbook can contain multiple spreadsheets.

D. Each Excel worksheet can contain multiple spreadsheets.

Answer: Each Excel workbook can contain multiple worksheets.


32. In Microsoft Excel cells, function must start with ________

A. $

B. =

C. ” “

D. F

Answer: =


33. Microsoft Excel uses the _________ function to calculate the results in the data table

A. ‘RESULT’

B. ‘CALTAB’

C. ‘TABLE’

D. ‘AUTOSUM’

Answer:  ‘TABLE’


34. _________function in MS Excel worksheet represents the total number(s) of entries in the cell(s).

A. SUM

B. AVG

C. COUNT

D. TOTAL

Answer: COUNT


35. __________is NOT a Function in Microsoft Excel spreadsheets.

A. HYPERLINK

B. COUNTIF

C. MIN

D. AVG

Answer: AVG


Explore More MCQs Topics Related To MBA:

Accounting For Business Decisions MCQ With Answers PDF:Click Here
Brand Management MCQ With Answers PDF:Click Here
Business Policy And Strategic Management MCQ with Answers PDF:Click Here
Business Research Methods MCQ With Answers PDF:Click Here
Consumer Behaviour MCQ With Answers PDF:Click Here
Corporate Accounting MCQ With Answers PDF:Click Here
Cost Accounting MCQ With Answers PDF:Click Here
Decision Science MCQ With Answers PDF:Click Here
Digital Business MCQ with Answers PDF:Click Here
E Commerce MCQ With Answers PDF:Click Here
Economic Analysis for Business Decisions MCQ With Answers PDF:Click Here
Enterprise Performance Management (EPM) MCQ with Answers PDF:Click Here
Financial Accounting MCQ With Answers PDF:Click Here
Financial Management MCQ With Answers PDF:Click Here
Human Resource Management MCQ With Answers PDF:Click Here
Indian Ethos in Management MCQ With Answers PDF:Click Here
International Finance MCQ With Answers PDF:Click Here
International Trade MCQ With Answers PDF:Click Here
ISO 9000 and 14000 MCQ With Answers PDF:Click Here
Logistics Management MCQ with Answers PDF:Click Here
Management Accounting MCQ With Answers PDF:Click Here
Management Information System MCQ With Answers PDF:Click Here
Marketing 4.0 MCQ With Answers PDF:Click Here
Marketing Management MCQ With Answers PDF:Click Here
Marketing Mix MCQ With Answers PDF:Click Here
Material Management MCQ with Answers PDF:Click Here
World Trade Organisation (WTO) MCQ With Answers PDF:Click Here
Organizational Behaviour MCQ with Answers PDF:Click Here
Principles of Management MCQ With Answer PDF:Click Here
Product And Brand Management MCQ With Answers PDF:Click Here
Research Design MCQ With Answers PDF:Click Here
Strategic Planning MCQ With Answers PDF:Click Here
Supply Chain Management MCQ Questions and Answers PDF:Click Here
Working Capital Management MCQ With Answers PDF:Click Here

Comments