TOP 100+ World Trade Organisation (WTO) MCQ With Answers PDF

World Trade Organisation (WTO) MCQ With Answers PDF: These World Trade Organization multiple-choice Questions (MCQ) will help you to learn the basics of WTO & GATT. World Trade Organisation (WTO) published a report called “Trade Policy Review” which describes several aspects of national trade policies like agricultural policies, labor policies, and industrial policies.

We have given below MCQ on WTO & GATT With Answers updated in 2022. These WTO Multiple Choice Questions will help MBA, MMS, BBA, B Com, M Com, IB, PGDM, BMS, and other management & commerce students. These Multiple Choice Questions (MCQ) on World Trade Organization are helpful for UGC NET, SET, MPSC, UPSC examination & Ph.D. Entrance exam.

A Short Overview of World Trade Organisation (WTO) MCQ

TOPIC:World Trade Organisation (WTO)
TOTAL QUESTIONS:100+
QUESTION TYPE:MCQ
FORMAT:TEXT & PDF
PDF SIZE:1 MB
DOWNLOAD:ATTACHED BELOW

World Trade Organisation (WTO) MCQ With Answers

1. WTO is a ________.

A. Permanent Institution

B. Multilateral Agreement

C. Multilateral Instrument

D. Provisional Institution

Answer: Permanent Institution


2. _________is the current Director-General of WTO.

A. Roberto Azevêdo

B. Supachai Panitchpakdi

C. Peter Sutherland

D. Ngozi Okonjo-Iweala

Answer: Ngozi Okonjo-Iweala


3. _________is the highest hierarchical level in the organizational structure of WTO.

A. General Council

B. Ministerial Conference

C. Director-General

D. Secretariat at WTO

Answer: Ministerial Conference


4. The ________Gathers and publishes data on the international economy.

A. GATT

B. OECD

C. SAARC

D. WHO

Answer: OECD


5. ________raised US tariffs on hundreds of products at the start of the 1930s.

A. Non Tariff Barrier Act

B. The Special Tariff Act

C. The Smoot-Hawley Tariff Act

D. The Hewlett-Packard Tariff Act

Answer: The Smoot-Hawley Tariff Act


6. The Tariff Act of 1930 is also known as________.

A. Non Tariff Barrier Act

B. The Special Tariff Act

C. The Smoot-Hawley Tariff Act

D. The Hewlett-Packard Tariff Act

Answer: The Smoot-Hawley Tariff Act


7. The Uruguay round addresses ________ issues.

A. Migration

B. Tariffs

C. Intellectual Property

D. All of the above

Answer: All of the above


8. TRIP stands for ______.

A. Tourism-Related Intellectual Property

B. Trade-Related International Property

C. Tariff-related Intellectual Property

D. Trade-Related Intellectual Property

Answer: Trade-Related Intellectual Property


9. ______ primarily deals with the economic issues like Tariffs and other trade barriers in many countries.

A. ILO

B. WTO

C. World Bank

D. EU

Answer: WTO


10. _____ is a meeting of the “trade ministers” of the member countries of the World Trade Organization ( WTO).

A. Ministerial

B. Conference

C. General Council

D. IP Council

Answer: Ministerial


11. WTO stands for_________

A. World Tariff Organization

B. World Tax Organization

C. World Trade Organization

D. World Trademark Organization

Answer: World Trade Organization


12. _____is the precursor of WTO.

A. NAFTA

B. GATT

C. SAARC

D. EU

Answer: GATT


13. World Trade Organisation came into force on _______

A. 27th July 2007

B. 1st January 1995

C. 15th September 1993

D. 1st January 1947

Answer: 1st January 1995


14. _______countries were members of WTO as of 1st January 1995.

A. 151

B. 164

C. 104

D. 139

Answer: 104


15. The WTO has ________ members.

A. 104

B. 151

C. 164

D. 139

Answer: 164


16. WTO has _______ observer governments.

A. 25

B. 11

C. 32

D. 09

Answer: 25


17. __________ became the 164th member of World Trade Organization (WTO).

A. Kenya

B. Liberia

C. Pakistan

D. Afghanistan

Answer: Afghanistan


18. ________is the headquarter of the WTO.

A. Uruguay

B. Geneva

C. New York

D. Tokyo

Answer: World Trade Organization


19. The second ministerial meeting of WTO was held at________.

A. Uruguay

B. Geneva

C. Tokyo

D. New Delhi

Answer: Geneva


20. The World Trade Organization (WTO) was established to implement the final act of __________round agreement of GATT.

A. Torquay

B. Uruguay

C. Geneva

D. Tokyo

Answer: Uruguay


Explore More MCQs Topics Related To MBA:

Accounting For Business Decisions MCQ With Answers PDF:Click Here
Brand Management MCQ With Answers PDF:Click Here
Business Policy And Strategic Management MCQ with Answers PDF:Click Here
Business Research Methods MCQ With Answers PDF:Click Here
Consumer Behaviour MCQ With Answers PDF:Click Here
Corporate Accounting MCQ With Answers PDF:Click Here
Cost Accounting MCQ With Answers PDF:Click Here
Decision Science MCQ With Answers PDF:Click Here
Digital Business MCQ with Answers PDF:Click Here
E Commerce MCQ With Answers PDF:Click Here
Economic Analysis for Business Decisions MCQ With Answers PDF:Click Here
Enterprise Performance Management (EPM) MCQ with Answers PDF:Click Here
Financial Accounting MCQ With Answers PDF:Click Here
Financial Management MCQ With Answers PDF:Click Here
Human Resource Management MCQ With Answers PDF:Click Here
Indian Ethos in Management MCQ With Answers PDF:Click Here
International Finance MCQ With Answers PDF:Click Here
International Trade MCQ With Answers PDF:Click Here
ISO 9000 and 14000 MCQ With Answers PDF:Click Here
Logistics Management MCQ with Answers PDF:Click Here
Management Accounting MCQ With Answers PDF:Click Here
Management Information System MCQ With Answers PDF:Click Here
Marketing 4.0 MCQ With Answers PDF:Click Here
Marketing Management MCQ With Answers PDF:Click Here
Marketing Mix MCQ With Answers PDF:Click Here
Material Management MCQ with Answers PDF:Click Here
MS Excel MCQ Questions and Answers PDF:Click Here
Organizational Behaviour MCQ with Answers PDF:Click Here
Principles of Management MCQ With Answer PDF:Click Here
Product And Brand Management MCQ With Answers PDF:Click Here
Research Design MCQ With Answers PDF:Click Here
Strategic Planning MCQ With Answers PDF:Click Here
Working Capital Management MCQ With Answers PDF:Click Here

Comments